Vaterpolisti se mučili i sa Japanom, ali prošli dalje!

Izvor: B92, 15.Avg.2016, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti se mučili i sa Japanom, ali prošli dalje!

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Japana sa 12:8 (2:5, 3:0, 4:2, 3:1), u poslednjem meču grupne faze na olimpijskom turniru.

Ekipa Dejana Savića morala je da dobije ovaj duel da bi prošla u četvrtfinale i taj pritisak se osetio u igri svetskog i evropskog prvaka.

Nejaki Japan krenuo je odlično, dobio je prvu deonicu sa 5:2 i delovalo je da sledi još jedan dramatičan duel Srbije.

Ipak, naša selekcija je do poluvremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sustigla rivala, a u nastavku je mirno privela meč kraju. Filipović je postigao 6 golova, Pijetlović 2, dok je na drugoj strani Takei zadavo najviše problema našem timu sa 5 golova.

Srbija je završila takmičenje u grupi sa šest bodova i jasno je da će u narednom meču morati da popravi igru ako želi u borbu za medalju.

Još uvek nije poznato sa kojeg će mesta Srbija u četvrtfinale i ko će joj biti rival, a to će se saznati posle duela Mađarska – Brazil.

Tok meča:

Japan je poveo golom Okave, ali je odmah bilo jasno koliku prednost imamu srpski vaterpolisti, pre svega igrački, a onda i u fizičkoj snazi.

Izjednačio je Filipović sa peterca, ali su usledili novi problemi za golmana Mitrovića. Takei je doneo novu prednost Japanu, a isti igrač je potom povećao i na 3:1. Branislav Mitrović nije mogao da zaustavi nijedan pokušaj rivala, Okava je pogodio za 4:1, a Savić je zatražio tajm-aut.

Slobodan Nikić smanjio je na 4:2, ali je usledila nova velika greška Srbije. Takei je ostao sam u kontri - 5:2, a tim rezultatom je i završena prva deonica.

Početkom druge četvrtine nastavili su se veliki problemi Srbije u napadu. Nije imala ni sreće naša selekcija u nekoliko situacija, a na 5:3 je smanjio Filipović sa peterca tek u 14. minutu.

U finišu druge deonicew stvari su došle na svoje. Pijetlović je smanjo na 5:4, a devet sekundi pre kraja deonice i Mandić se upisao - 5:5 na poluvremenu.

Početak nastavka pripao je Filipu Filipoviću koji je sa dva brza gola doneo sigurno vođstvo Srbiji - 7:5. Nije se predao Japan, Kadono je smanjio na 7:6, ali su Pijetlović i Mitrović brzo vratili sugurnu prednost – 9:6.

U poslednjih osam minuta ipak nije bilo dileme. Srbija nije želela da ispusti stečenu prednost i uspela je da mirno privede meč kraju golovima Ćuka i Filipovića.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija - Japan 1:2, 4. minut (prva četvrtina)

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2016

Srpski vaterpolisti u poslednjem meču grupne faze moraju da pobede kako bi obezbedili plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira PRVA ČETVRTINASusret je počeo vođstvom Japana, koji postiže gol iz kontranapada. Prvi gol na meču Srbija, posle odbranjenog napada, postiže iz...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.