VELIČANSTVENO: Srbija je VICEŠAMPION Evrope! Orlovima SREBRO u Poljskoj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIČANSTVENO: Srbija je VICEŠAMPION Evrope! Orlovima SREBRO u Poljskoj!

Sjajan uspeh.

Reprezentacija Srbije u badmintonu osvojila je srebrnu medalju na Evropskom ekipnom prvenstvu za igrače do 17 godina. Orlovi u sastavu Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Anđela Vitman i Nina Bogdanović, zaustavljeni su na poslednjoj stepenici u poljskom gradu Gnjezno, ali je postignuti rezultat više nego sjajan za naš nacionalni tim.

Prvi trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir naglašava da je ekipa srećna zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uspeha, ali da je malo vremena za slavlje, budući da tek predstoje borbe u individualnom delu takmičenja.

- Ovo je svakako velika potvrda da se srpski badminton razvija u sjajnom pravcu i mislim da će dodatno pojačati samopouzdanje, koje je i pre ovoga bilo na visokom nivou, kako igrača tako i nas trenera. Hvala svim igračima na maksimalnom zalaganju, dali su sve od sebe i verujem da je ovo samo dobar zamajac za sve što nas očekuje u bližoj i daljoj budućnosti. Naša snaga je u posvećenosti, ljubavi, fanatičnom radu i jedinstvu. Od meča četvrtfinala, kada su nam se pridružile kolege i prijatelji iz Srbije, atmosfera na tribinama bila je za pamćenje a naši takmičari su dobili novi vetar u leđa. Na kraju smo ostvarili istorijski rezultat - rekao je Barbir, kome u stručnom štabu pomažu Dragan Antić i Nikola Mijačić.

Na EP u Poljskoj počele su borbe za odličja i u pojedinačnoj konkurenciji koje će trajati do 7. septembra, a srpska reprezentacija će učestvovati u svim konkurencijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.