Uživo: Crveno-beli u borbi za četvrtfinale Evrokupa, Lijetuvos - Zvezda 33:45

Izvor: Blic, 12.Mar.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-beli u borbi za četvrtfinale Evrokupa, Lijetuvos - Zvezda 33:45

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 18:30 u Viljnusu igraju revanš meč osmine finala Evrokupa protiv Lijetuvos Ritasa kog su u Beogradu savladali sa 88:82, a zbivanja sa ovog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

Crveno-beli su posle mnogo uspona i padova uspeli da savladaju Litvance u hali Pionir, no tim trenera Aleksandra Petrovića nikada nije bio bliži pobedi nad Zvezdom u ovoj sezoni, a izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dva evroligaška duela od nje - sa 88:77 i 99:75, pa su zato igrači Dejana Radonjića najavili borbu u revanšu "kao da se igra od nule".

Druga četvrtina u toku, trenutno 36:45

Druga deonica počela je prvom trojkom domaćih, i to Stevana Jelovca, bivšeg Zvezdinog košarkaša, čime je najavljena promenjena strategija Lijetuvosa, brži ritam i šutevi sa prilične udaljenosti. I, kada bi se odbrana dovoljno raširila, ostajao bi prostor za situacije "1-na-1" pod košem, što je domaćina primaklo na 22:24 pre nego što je Nelson pogodio trojku. Ona, međutim, nije zaustavila nalet Ritasa, koji je uz trojke Babrauskasa i Gecevičijusa stigao na "-2", što je Radonjića nateralo da zatraži tajmaut u 13. minutu.

Taj predah je prijao gostima, Branko Lazić se posle njega zaigrao, pogodio trojku i iznudio faul u napadu rivala, ali je Zvezdina prednost narasla samo do 29:34 kada ju je privremeno sasekao jedan detalj, namerna Blažičeva lična greška. Ipak, Lijetuvos to nije iskoristio kako je prvobitno želeo, a kazna je stigla u vidu nastavka dalekometne preciznosti crveno-belih, koji su preko Dragićevića uzvratili na Seibutisovu razigranost. Dve uzastopne trojke pogodio upravo Zvezdin igrač koji se protiv tog rivala sastao prvi put još 2005. kao član mlade reprezentacije (poraz SCG od Litvanije na EP sa 62:67, uz 21 Seibutisov poen, ali i bronzu "plavih", a srebro Litvanac), što je Zvezdin šut za trojke doveo do 6/7, a rezultat do, tada najubedljivijih, 31:40.

Dragićević je nastavio svoju paljbu sa distance, njegova treća uzastopna trojka donela je gostima 33:45, a umesto da u istom, 18. minutu, Zvezda ode na "+14", prednost joj je spala na devet poena razlike jer je Dragićević promašio jedan zicer, a kazna stigla u vidu Gecevičijusove trojke.

Prva četvrtina: Bobijeva dominacija za Zvezdinih "+5"

Posle odsustva zbog povrede, Ivan Radenović se vratio u prvu petorku crveno-belih, a duel je počeo zajedno sa Lazićem, Nelsonom, Blažičem i Marjanovićem. Upravo je popularni gorostas "Bobi" odlično otpočeo ovaj duel, postigavši poene, a zabeleživši "krađu" i blokadu za manje od minut i po, pomogavši ekipi da povede sa 0:4. Ipak, Nelsonu je rano počelo da "škripi" u igri, jer je posle svog pogotka dvaput izgubio loptu u isto toliko narednih napada, pa je domaćin stigao do vođstva od 6:4 posle tri realizovana "pik-en-rola".

Ipak, to što Nelsonu uopšte nije išlo u napadu, a bilo je tu i proklizavanja i nesigurnih dodavanja, nije obeshrabrilo njegove saigrače: pogoci Radenovića i Blažiča sa distance omogućili su početak serije od 7:0 kojom su crveno-beli stigli do 8:13 u šestom minutu ovog duela.

Zvezda je uvećala prednost na 10:17 nedugo zatim, kada je i definitivno postalo jasno da Ritas uopšte nema rešenja za Bobija Marjanovića, koji se pobrinuo da gosti dobiju bitku pod obručima, ne samo u košgeterskom smislu, već i u skakačkom (u osmom minutu odnos je bio 2:8). Kada je najviši igrač izašao sa parketa, a odmenio ga Katić, Lijetuvos je malo došao do daha, pa je uz razigranog Seibutisa, koji se "priključio" Palasiosu u košgeterskom smislu, prišao na 17:22, rezultat kojim je okončana prva deonica.

Šta sledi dalje?

Pobednik ovog dvomeča će u četvrtfinalu odmeriti snage sa ovosezonskim Partizanovim rivalom iz prve faze Evrolige, Budiveljnikom. Kijevljani su u osmini finala najpre dobili Nanter sa 86:82 kao domaćini, a zatim su trijumfovali i u revanšu, sa 71:76. Budiveljnik je uspeo da pobedi i Partizan u Evroligi, i to sa 74:69, dok su je u Beogradu poražen sa 76:61.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.