Inauguracija nove predsednice Severne Makedonije Gordane Siljanovske najkasnije do 12. maja?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 06:44

Inauguracija nove predsednice Severne Makedonije Gordane Siljanovske najkasnije do 12. maja?

Kandidatkinja VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova osvojila je ubedljivu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji.
Ona je na osnovu 99,79 prebrojanih glasačkih listića osvojila 65,14 odsto glasova, odnosno 559.981 glas, dok je njen protivkandidat Stevo Pendarovski, koga je podržala SDSM, osvojio 29,25 odsto glasova, pokazuju najnoviji podaci Državne izborne komisije.
Davkova je u prvom obraćanju sinoć poručila da će biti predsednik svih građana bez obzira na njihovu etničku pripadnost.
"Nijedan predsednik ne može da traži jedinstvo ako se drži samo partijskih principa", rekla je Siljanovska na konferenciji za novinare nakon što je Državna izborna komisija saopštila...
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gordana Siljanovska Davkova nova predsednica Severne Makedonije

Izvor: Radio 021, 09.Maj.2024

Kandidatkinja VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova ubedljivo je pobedila u drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji.

Nastavak na Radio 021...

Izbori u Makedoniji: Promena vlasti je izvesna

Izvor: Danas, 09.Maj.2024

I predizborne ankete i rezultati prvog kruga predsedničkih izbora održanih 24. aprila, ukazuju na ubedljivu pobedu opozicione, nacionalističke partije VMRO-DPMNE.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.