Izvor: Blic, 09.Maj.2024, 05:47

"KINA JE SPREMNA DA ŠTITI SRPSKE INTERESE" Četiri ključne teme posete Si Đinpinga Beogradu: Peking promoviše globalnu politiku bez uslovljavanja

Srbija i Kina potpisali su ukupno 28 sporazuma i jednu izjavu tokom dvodnevnog boravka kineskog predsednika Si Đinpinga u Beogradu. Od svih dokumenata izdvajaju se četiri koja bi mogla da usmere našu zemlju u narednom periodu, a analitičari ocenjuju da je podjednako bitan i politički i ekonomski aspekt posete Đinpinga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mađarska i Kina potpisale niz novih sporazuma za jačanje saradnje

Izvor: Danas, 09.Maj.2024

Mađarska i Kina potpisale su danas niz novih sporazuma za produbljivanje ekonomske i kulturne saradnje tokom posete kineskog predsednika Si Đinpinga toj centralnoevropskoj zemlji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.