Uspavanka između Sitija i Junajteda, Čelsi i Arsenal sigurni

Izvor: Blic, 11.Nov.2010, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspavanka između Sitija i Junajteda, Čelsi i Arsenal sigurni

Fudbaleri Mančester sitija i gradskog rivala Junajteda razočarali su poklonike fudbala koji su im posvetili pažnju u sredu uveče jer za 90 minuta nisu viđeni golovi, a ni ozbiljnije šanse - 0:0. Čelsi je protiv Fulama slavio sa 1:0, a Arsenal je u prvom i poslednjem minutu došao do pobede na neugodnom gostovanju Vulverhemptonu - 2:0.

Na stadionu Istlends oba trenera su se odlučila za zatvorene varijante i formacije 4-5-1, a u takvom odnosu snaga teško je bilo za očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će ljubitelji fudbala videti partiju kakvu su očekivali.

Kapiten Sitija Karlos Tevez bio je najbliži pogotku u prvom poluvremenu kada je iz slobodnog udarca naterao Edvina van der Sara na prelepu paradu.

Junajted je ozbiljnije startovao drugi deo igre i posle desetak minuta igre Dimitar Berbatov je akrobatskim pokušajem izmamio intervenciju Džoa Harta, a na drugoj strani odmah mu se revanširao Tevez udarcem sa distance.

Lopta se u sledećih pola sata uglavnom kretala između dva šesnaesterca sve do 87. minuta kada je nakon solo prodora Pablo Zabaleta šutirao tik iznad prečke.

Meč se završio bez golova, a remi u gradskom derbiju omogućio je Čelsiju da poveća prednost na vrhu tabele.

Izabranici Karla Anćelotija dominirali su tokom 90 minuta protiv Fulama, a zahvaljujući nepreciznosti Salomona Kalua "plavci" su pobedili samo sa 1:0.

Reprezentativac Obale slonovače je nakon pola sata igre namestio gol Mikaelu Esijenu, ali je potom usledio njegov mini šou promašaja posle kojeg su gosti uspeli da ostanu u igri.

Maluda i Esijen su u drugom poluvremenu nastavili tamo gde je Kalu stao u finišu prvog dela igre, a Fulam je umalo kaznio silne promašaje domaćih fudbalera.

Apsolutni heroj bio je Petr Čeh koji je prvo sprečio Kllinta Dempsija da zatrese mrežu, a zatim i Zoltana Geru.

U dubokoj nadoknadi vremena strelac pobedonosnog pogotka Esijen dobio je crveni karton zbog divljačkog nasrtaja na Dempsiju.

Arsenal je golom Maruana Šamaka u 37. sekundi otvorio meč protiv Vulverhemptona, a rani pogodak potpuno je zatekao domaće fudbalere koji su se tek sredinom prvog poluvremena oslobodili pritiska.

Fabregas je na startu drugog dela igre propustio veliku priliku za 2:0 da bi Kevin Dojl naterao Fabijanskog da izbije loptu u korner.

Tomas Rosicki je nakon udarca iz ugla intervenisao na gol liniji nakon udarca Ričarda Stirmena, a potom su lepe prilike imali i Foli i Hunt.

Aršavin je zamalo stavio tačku na meč kada je posle solo prodora pogodio stativu, a na isti način kao što su otvorili susret, fudbaleri Arsenala su ga i zatvorili kada je Šamak u 95. minutu završio kontru za 2:0.

Fudbaleri Liverpula nastavili su po starom uprkos pobedi u derbiju protiv Čelsija, a izabranici Roja Hodžsona podelili su bodove sa Viganom - 1:1.

Fernando Tores nastavio je golgetersku seriju kada je prelepo završio akciju u sedmom minutu, a isto toliko vremena je trebalo domaćim fudbalerima u drugom poluvremenu da dođu do izjednačenja.

Lukaš Leiva je izgubio loptu na sredini, Šarl N'Zogbija je protutnjao po strani i uposlio Uga Rodaljega kojem nije bilo teško da izjednači i postavi konačan rezultat.

Do kraja meča Stiven Džerard je zatresao prečku, ali to je bilo sve viđeno od Liverpula koji i nije mogao više od toga imajući u vidu čudan odabir izmena Roja Hodžsona.

Premijer liga, 12. kolo

Stouk - Birmingem 3:2

(Hut 44, Fuler 71, Vajthed 85 - Fahej 74, Džerom 76)

Totenhem - Sanderlend 1:1

(Van der Vart 65 - Gijan 67)

Sreda:

Aston Vila - Blekpul 3:2

(Dauning 28, Delfuneso 60, Kolins 89 - Harevud 45+1, Kembel 87)

Čelsi - Fulam 1:0

(Esijen 30)

Njukasl - Blekburn 1:2

(Kerol 49 - Pedersen 6, Roberts 82)

Vest hem - VBA 2:2

(Parker 43, Pikijon 50p - Odemvingie 41p, Ibanez 71)

Vigan - Liverpul 1:1

(Rodaljega 52 - Tores 7)

Vulverhempton - Arsenal 0:2

(Šamak 1,90+5)

Everton - Bolton 1:1

(Bekford 90+4 - Klasnić 79)

Mančester s - Mančester j 0:0

Tabela: Čelsi 28, Mančester junajted 24, Arsenal 23, Mančester siti 21, Njukasl 17, Totenhem 16, Sanderlend 16, Liverpul 16, Bolton 16, VBA 16, Aston Vila 16, Everton 15, Blekburn 15, Blekpul 14, Fulam 13, Stouk 13, Birmingem 12, Vigan 11, Vulverhempton 9, Vest Hem 8

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.