Diplomatski dan kolonije belog veza u Šidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 12:36

Diplomatski dan kolonije belog veza u Šidu

Ekonomsko i svako drugo osnaživanje žena i mladih, naročito kroz kulturno nasleđe i turizam biće visoko rangirani među prioritetima nove Pokrajinske vlade, rekla je predsednica Maja Gojković koja je prisustvovala Diplomatskom danu kolonije belog veza u Šidu. Priliku za promociju svog umeća dobile su vezilje iz sedam opština i gradova, dok su njihovi domaćini udruženja žena iz Bikić Dola i Vašice, u organizaciji NALED-a.
Tehnike belog veza koje su tradicionalno zastupljene na narodnim nošnjama, peškirima i rukotvorinama našeg kraja svečano su predstavljene u okviru prve Diplomatske kolonije koja se održava na Ruskom dvoru u Šidu, rekla je Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a.
Predsednica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednica Maja Gojković prisustvovala Diplomatskom danu kolonije belog veza u Šidu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Maj.2024

VOJVODINA – Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković obratila se danas na otvaranju Diplomatskog dana kolonije belog veza u Šidu izrazivši zadovoljstvo zbog toga što je prvi javni nastup na toj funkciji događaj koji istovremeno afirmiše kulturu, stare i tradicionalne zanate i rodnu ravnopravnost....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.