Tomićeva Zvezda ostaje perfektna - rutina s Krkom

Izvor: Mondo, 13.Okt.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomićeva Zvezda ostaje perfektna - rutina s Krkom

Crvena zvezda bez većih problema izašla na kraj s povratnikom u elitni rang ABA Lige i ostvarila osmu pobedu ove sezone, sedmu dvocifrenom razlikom.

Očekivana i rutinska pobeda Crvene zvezde mts!

Košarkaši trenera Milana Tomića upisali su i osmi trijumf u zvaničnim utakmicama od početka sezone, a treću u ABA Ligi, pobedom nad povratnikom u elitni rang regionalnog takmičenja - ekipom Krke - koja nije mnogo pokazala ovog popodneva u hali "Aleksandar Nikolić".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Crveno-beli su više puta tokom meča imali i razliku od 18 do 20 poena prednosti, ali su Slovenci na kraju izborili nešto manje ubedljiv poraz.

Tokom naredne nedelje Zvezda igra kod kuće sa Andorom u Evrokupu, pa s Igokeom u okviru ABA Lige.

CRVENA ZVEZDA - KRKA 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15)

Uskoro opširnije...

Zvezda traži produžetak savršenog niza!

Košarkaši trenera Milana Tomića odlično su "ušli" u novu sezonu i nakon tri pobede na ABA Superkupu u Laktašima - koji su i osvojili - upisali su po još dva trijumfa u regionalnom šampionatu, odnosno Evrokupu.

Zvezda je pre manje od 72 sata gostovala u Monte Karlu i zabeležila prvu pobedu jednocifrenu pobedu ove sezone, a videćemo koliko je umor ostavio traga na igrače.

U hali "Aleksandar Nikolić" gostuje slovenačka Krka koja je odigrala samo tri meča u novoj sezoni i nakon ubedljivog poraza u 1. kolu ABA lige od Budućnosti (64:86), "tukla" je Mornar (80:76) u okviru istog takmičenja, pa u domaćem šampionatu bila bolja od najvećeg rivala Olimpije - više nego velikom razlikom - 91:69.

Meč počinje u 17 časova, a možete ga pratiti na TV Arena Sport, kao i u tekstualnom prenosu na našem portalu.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

IZ MINUTA U MINUT:

40' [80:66] -
Beron postaje najefikasniji igrač Zvezde, i to na odličan pas Ristića. To je i poslednji poen na meču. Pobeda Crvene zvezde.

38' [78:64] - Krka smanjuje zaostatak preko Lapornika i Lalića, ali Simanić pogađa trojku za Zvezdu i popravlja ovaj statistički podatak kod crveno-belih.

35' [75:56] - Čović beleži lep prodor, pa asistira za Davidovca, novi tajm-aut Krke.

34' [73:54] - Pomenutu razliku donosi Ristić, ali Škedelj pogađa sedmu trojku Krke, pa nekadašnji student Arizone dolazi do svog desetog poena za sedam minuta na parketu.

32' [69:51] - Odličan početak poslednje deonice za Zvezdu i poeni za Ristića i Davidovca, ali ne ide Zvezda na plus 20 posle nekoliko promašenih otvorenih šuteva.

30' [66:51] - Lepo se snalazi Ristić za prve poene na meču, pa još jednom na sličan način za kraj treće četvrtine koja, na kraju, ipak, nije pripala Krki.

28' [62:51] - Tajm-aut je dao rezultata, Đapa, pa Lapornik, međutim Reglend beleži nove poene sa linije za slobodna bacanja. Lapornik u seriji, sad i trojka!

27' [60:44] - Beron prvi dvocifren kod Zvezde. Finta, pa trojka. Tajm-aut Petrov.

26' [57:44] - Kao i svaki put ove sezone kada Zvezda stane - pojavi se Perperoglu koji "izmisli" poene. Nakon toga je Reglend kao Fleš prošao kroz odbranu Krke, pa nabacio Fajeu za lako zakucavanje.

.@jragz1 and Mo Faye building the chemistry #ABALiga@kkcrvenazvezdapic.twitter.com/3ziQcU44Qc

— ABA Liga (@ABA_League) October 13, 2018

25' [53:44] - Lapornik ide do kraja i pogađa uz faul, ali ne pogađa "penal". Posle mnogo vremena spuštena je razlika na jednocifrenu...

25' [53:42] - Lazić za tri, tek druga Zvezde, pa odgovara Fifolt. Kapiten Zvezde dobija tehničku grešku... Pukl je video "floping" Branka Lazića.

23' [50:38] - Marineli beleži nove poene, ali Faje odgovara. Beron posle duže vremena beleži dobar prodor kroz "livadu" koju mu je napravio Cirbes. Krka i dalje konfuzna u fazi napada, već 12. izgubljena lopta za goste.

21' [46:36] - Marineli do svog devetog poena s "penala", pa i do 11. iz igre - čime je postao najefikasniji igrač na meču.

20' [46:32] - Odlično poluvreme Zvezde - naročito u ofanzivi - međutim i reket je veoma dobro zatvoren, pa je Krka naterana da šutira spolja. Jedini segment s kojim Milan Tomić neće biti zadovoljan je broj dozvoljenih ofanzivnih skokova. Razlika je bila i ubedljivija od aktuelnih +14.

Foto: MONDO/TV Arena Sport/Screenshot

18' [44:28] - Dobar presing Krke iz čega su se "izrodili" poeni za Lalića i Osolnika, ali seriju 6:0 prekida Čović dobrim trčanjem na nepostavljenu odbranu rivala. Ne direktno, nego posle slobodnih bacanja.

16' [41:22] - Razigrao se sada i Odžo s tri poena u nizu, opet tajm-aut Simona Petrova.

15' [38:22] - Nije zakucao posle alej-up dodavanja Simanić, ali je prekinuo mini-seriju gostiju, pa se lepo snalazi i Nenadić.

14' [34:22] - Nenadić se upisuje sa slobodnih bacanja, a Dalibor Đapa beleži četvrtu trojku Krke na ovom meču, pa Škedelj "dugu dvojku" iz ugla. Čović je nakon toga napravio i faul u napadu, minut kontra-ritama igrača Zvezde.

12' [32:17] - Perperoglu sjajnu "krađu" lopte ne pretvara poenima u kontri pošto mu nije uspelo zakucavanje jednom rukom, ali se zato mnogo bolje snalazi "iz rolinga".

10' [29:17] - Loša stvar za Zvezdu je što je Maik Cirbes napravio već tri lične, ali ima Zvezda raspoložene igrače, pa i Perperoglu beleži poene. Treća trojka za Krku preko Mahkovića, a onda tačku na četvrtinu stavlja Reglend maestralnim prodorom i poenima iz "visokog luka".

8' [25:13] - Reglend i Cirbes nastavljaju skoro pa savršen napadački učinak Zvezde u napadu, a Simanić je u igri umesto Fajea. Prvi promašaj iz igre za Zvezdu, i to dva zaredom - Perperoglu i Simanić - tek u 8. minutu.

6' [21:11] - Zvezda poenima Berona pravi seriju 10:0, ali odgovara Škedelj trojkom, međutim razigrao se i Cirbes koji poentira, pa pravi blok Reglendu.

MO FAYE! ✈️He actually started this 2-step drive at the 3-point line #ABALiga@kkcrvenazvezdapic.twitter.com/MoQKNe92TM

— ABA Liga (@ABA_League) October 13, 2018

5' [15:8] - Serija Zvezde uz pomoć Berona, Reglenda i Fajea, za prvi tajm-aut Krke.

4' [9:8] -  Faje iz kornera, za tri poena, pa Cinac odgovara - uz mnogo sreće, ušetala se lopta u koš Zvezde... Pokušao je da nastavi seriju Beron, nije uspeo iz igre, ali je fauliran i precizan u dva od tri pokušaja.

3' [4:5] - Velika borba Lalića i Cirbesa koji prave po ofanzivan faul - jedan na drugome, ali i postižu poene u direktnim duelima.

2' [2:3] - Krka dobro počinje meč i posle "dva plus jedan" Marinelija "maši" dva zicera pod košem Crvene zvezde, a Zvezdu sa linije slobodnih bacanja "upisuje" Branko Lazić.

Startna postava Krke: Marineli, Škendelj, Lalić, Lapornik i Cinac.

Startna postava Zvezde: Reglend, Beron, Lazić, Faje i Cirbes.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.