TSC PREŽIVEO NALET ŽELEZNIČARA: Promašen penal skupo koštao Pančevce!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 22:35

TSC PREŽIVEO NALET ŽELEZNIČARA: Promašen penal skupo koštao Pančevce!

Neverovatan meč uz kišu golova...

Fudbaleri TSC-a nastavili su sa pobedama u drugom delu sezone.  Večeras su kao gosti savladali Železničar u Pančevu sa 3:2 i dodatno se učvrstili na trećem mestu na tabeli sa 46 bodova, devet manje od drugoplasirane Crvene zvezde koju će dočekati u sledećem kolu. Železničar je ostao pretposlednji sa 19 bodova.

Već posle nepuna četiri minuta igre, gosti iz Bačke Topole su uspeli da povedu. Posle saradnje sa Milošem Pantovićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mrežu golmana Mijatovića je zatresao levokrilni napadač Aleksandar Ćirković - 0:1.

Samo petnaest minuta kasnije, prednost TSC-a je udvostručena. Ovoga puta je Stanioć odlično centrirao sa leve strane na ivicu peterca, odakle Aleksa Pejić iz dva pokušaja uspeva da savlada Mijatovića za 0:2, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo je bilo znatno zanimljivije.

Kapiten TSC-a Nemanja Petrović je u 53. minutu oborio Strahinju Jovanovića i za sudiju nije bilo dileme - penal za ekipu Železničara.

Dario Grgić je izveo šut sa bele tačke, ali je golman Veljko Ilić prozreo njegovu nameru i odbranio taj šut. Usledio je novi korner i nova prilika za Železničar, kada je Obradović šutirao glavom, a Ilić jop jendom izvanredno intervenisao.

Već u 56. minutu odlična akcija domaćih, Romanić se našao u šansi, ali Veljko Ilić po treći put u razmaku od samo par minuta izvanredno interveniše!

I, kako to obično biva, kad se ne iskoriste velike prilike, to protivnik ubrzo kazni. A u Pančevu se to dogodilo već u 59. minutu, kada je Ćirković iskosa sa leve strane pored Balaža uspeo da naše prostor za udarac, a onda da sa 11-12 metara pogodi levi ugao gola domaćih - 0:3! Drugi gol Aleksandra Ćirkovića na ovoj utakmici.

Ali, nisu odustajali Pančevci, koji samo dva minuta kasnije konačno uspevaju da savladaju Veljka Ilića. Bio je to još jedan lep gol, a postigao ga je Strahinja Jovanović koji je na ivici kaznenog prostora zahvatio poluvolej i poslao neodbranjiv udarac u desni ugao Ilićevog gola - 1:3.

Taj gol je dao nadu domaćima da možda mogu ovaj meč da učine rezultatski zanimljivijim, a to se i dogodilo u 89. minutu, kada je Kahvić, samo par minuta pošto je zamenio Grgića, pogodio za konačnih 2:3.

U samom finišu su domaći čak imali i priliku za izjednačenje, ali je TSC sačuvao tri boda.

SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

Subota

Radnik - Partizan 0:2 (0:0)

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

Železničar - TSC 2:3 (0:2)

Nedelja 

Javor - Radnički Kragujevac (14)

Napredak - Novi Pazar (16.30)

Vojvodina - Spartak (18.30)

Ponedeljak 

Mladost - Voždovac (16.30)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.