Srpski bokseri se spremaju u Rusiji za Beogradskog pobednika

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 12:25

Srpski bokseri se spremaju u Rusiji za "Beogradskog pobednika"

Srpski bokseri spremaju se u Rusiji za 61. "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik".

Tadicionalni turnir će se održati od 12. do 17. marta u hali "Aleksandar Nikolić", gde će se za medalje boriti više od 140 devojaka i momaka iz 18 zemalja sveta.

Za učešće u 61. izdanju ovog drugog po starosti turnira u Evropi, muška boks selekcija Srbije pripremala se u ruskom mestu Serpuhov u najsavremenijim uslovima koje boks današnjica ima, a našim borcima je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućila Ruska boks federacija.

"Već dugi niz godina redovni smo gosti naše braće iz Rusije. Pored savršenih uslova za rad i pripreme, imamo i sjajne sparinge, kao i priliku da uvek naučimo nešto novo od njihovih trenera koji su jedni od najboljih na planeti i imaju tu svoju prepoznatljivu školu boksa", kaže kapiten muške boks selekcije Srbije Vladan Babić.

Za učešće na "Beogradskom pobedniku", najvažnijem takmičenju pre šampionata Evrope koji je na programu u aprilu, takodje u nekadašnjoj hali "Pionir", srpski tim je odradio dve nedelje vrhunskih priprema i svi u timu puni samopouzdanja dočekuju mečeve.

"Turnir je svima nama poseban, ima tradiciju, gde su zlatne medalje osvajali veliki šampioni našeg, evropskog i svetskog boksa, ove godine za sve nas imaće posebnu težinu. Biće izborni za sastav srpskog tima u predstojeće Evropsko prvenstvo za seniore koje nam sledi od 15. do 29. aprila u Beogradu. Svesni smo da moramo da budemo u najboljem izdanju, moramo da pružimo fantastične partije i time zaslužimo mesto na EP. Veoma sam zadovoljan pripremama u Serpuhovu koje ulaze u završnu fazu, uskoro nam sledi let za Beograd i mečevi u kojima želimo da izdominiramo", dodao je Babić.

Na pripremama u Serpuhovu učestvovali su: Stefan Camović - 60kg, Almir Memić - 75kg, Vladan Babić - 92+kg, Vahid Abasov - 67kg, Artjom Agejev - 80kg, Jovan Nikolić - 71kg.

Na pripremama sa reprezentativcima boravili su i radili selektor Milan Piperski i treneri Horhe Luis Frometa i Aleksej Galejev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.