Srpski bokseri se u Rusiji spremaju za tradicionalni turnir Beogradski pobednik

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 12:15

Srpski bokseri se u Rusiji spremaju za tradicionalni turnir Beogradski pobednik

Održaće se od 12. do 17. marta.

Srpski bokseri spremaju se u Rusiji za 61. "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik", tradicionalni turnir koji će se održati od 12. do 17. marta u hali "Aleksandar Nikolić", gde će se za medalje boriti više od 140 devojaka i momaka iz 18 zemalja sveta.  Za učešće u 61. izdanju ovog drugog po starosti turnira u Evropi, muška boks selekcija Srbije pripremala se u ruskom mestu Serpuhov u najsavremenijim uslovima koje boks današnjica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima, a našim borcima je to omogućila Ruska boks federacija.

 - Već dugi niz godina redovni smo gosti naše braće iz Rusije. Pored savršenih uslova za rad i pripreme, imamo i sjajne sparinge, kao i priliku da uvek naučimo nešto novo od njihovih trenera koji su jedni od najboljih na planeti i imaju tu svoju prepoznatljivu školu boksa - kaže kapiten muške boks selekcije Srbije Vladan Babić.

Za učešće na "Beogradskom pobedniku", najvažnijem takmičenju pre šampionata Evrope koji je na programu u aprilu, takođe u nekadašnjoj hali "Pionir", srpski tim je odradio dve nedelje vrhunskih priprema i svi u timu puni samopouzdanja dočekuju mečeve.

 - Turnir je svima nama poseban, ima tradiciju, gde su zlatne medalje osvajali veliki šampioni našeg, evropskog i svetskog boksa, ove godine za sve nas imaće posebnu težinu. Biće izborni za sastav srpskog tima u predstojeće Evropsko prvenstvo za seniore koje nam sledi od 15. do 29. aprila u Beogradu. Svesni smo da moramo da budemo u najboljem izdanju, moramo da pružimo fantastične partije i time zaslužimo mesto na EP. Veoma sam zadovoljan pripremama u Serpuhovu koje ulaze u završnu fazu, uskoro nam sledi let za Beograd i mečevi u kojima želimo da izdominiramo - dodao je Babić.

Na pripremama u Serpuhovu učestvovali su: Stefan Camović - 60kg, Almir Memić - 75kg, Vladan Babić - 92+kg, Vahid Abasov - 67kg, Artjom Agejev - 80kg, Jovan Nikolić - 71kg. Na pripremama sa reprezentativcima boravili su i radili selektor Milan Piperski i treneri Horhe Luis Frometa i Aleksej Galejev.

"Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa finalne borbe će moći pratiti u direktnom prenosu na "TV Arena Fight".

 - Bokserskom savezu Srbije veliko hvala za sve što je učinio za nas. Dobili smo najbolje uslove za rad i usavršavanje, priliku koju imaju odabrani i daćemo sve od sebe da opravdamo to poverenje - istakao je Babić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski bokseri se spremaju u Rusiji za "Beogradskog pobednika"

Izvor: B92, 09.Mar.2024

Srpski bokseri spremaju se u Rusiji za 61. "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik"...Tadicionalni turnir će se održati od 12. do 17. marta u hali "Aleksandar Nikolić", gde će se za medalje boriti više od 140 devojaka i momaka iz 18 zemalja sveta...Za učešće u 61. izdanju ovog drugog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.