Srpski Orlovi ponovo pokorili Švedsku, prvaci bez poraza

Izvor: Blic, 16.Apr.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "Orlovi" ponovo pokorili Švedsku, prvaci bez poraza

Srpski Košarkaški klub "Stokholmski orlovi" odbranio je titulu prvaka švedske Druge lige i, osim što je postao šampion drugi put zaredom, napravio je i neviđeni podvig sa 34 uzastopne pobede u saveznoj ligi.

Na završnom turniru u južnom švedskom gradu Malmeu uz "Orlove" su se plasirali i timovi "Nasjo”, "Malbas” i litvanski tim iz grada Hoganasa na jugu Švedske.

U finalnoj drami Litvanci su krenuli jakim tempom i naprosto pregazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ”Orlove” koji su nespremno ušli u finalnu utakmicu. Litvanci su uspeli da ostvare prednost od 26 poena (53:27) u 21. minutu i sve je izgledalo mračno za srpski klub.

Skandiranjem sa tribina navijači "Orlova" zapalili su atmosferu i podigli na noge šampiona koji je napravio preokret u svojoj igri - saopšteno je Srni iz ovog kluba.

U poslednjem minutu ”Orlovi” su stigli Litvance i uspeli da ostvare prednost od dva poena, a cela dvorana bila je na nogama. Kada se pri rezultatu 80:78 za srpski klub oglasio signal za kraj utakmice, navijači su preplavili teren i digli svoje ”Orlove” na ramena. I ne čudi, drugi put u nizu su postali šampioni Prve švedske lige.

”Neverovatan je osećaj i verujem da je ovo najveći uspeh u istoriji srpskog sporta u celoj dijaspori. Opravdali smo očekivanja svih naših navijača i drugi put pokazali našoj emigraciji da ne postoji barijera preko koje ne možemo preći. Predali smo zahtev za superligu i samim tim smo jedini srpski klub na svetu koji igra u najvišem rangu jedne strane države”, rekao je prvi čovek "Orlova" Goran Popov.

Klub "Stokholm Igls" postoji samo četri godine, ali je uspeo da ostvari neverovatne rezultate i sada broji više od 2.300 članova. Od ove sezone postoji i fudbalski tim koji se takmiči u četvrtoj ligi i uprava kluba najavljuje da će napraviti isti uspeh i u fudbalu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi haraju švedskom košarkom

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Apr.2012

Srpski košarkaški klub "Stokholmski orlovi" odbranio je titulu švedskog prvaka pobjedom nad ekipom Hoganas 80:78. Osim što su postali šampion drugi put zaredom, "Orlovi" su napravili i neviđeni podvig sa 34 uzastopne pobjede u saveznoj ligi. Na fajnal foru u južnom švedskom gradu Malmeu uz...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Nova titula za Orlove iz Stokholma

Izvor: B92, 16.Apr.2012

Košarkaški klub Orlovi iz Stokholma osvojio je titulu u drugoj švedskoj ligi, pošto je u finalu završnog turnira u Malmeu pobedio ekipu Hejanesa sa 80:78...Orlovi su postali dvostruki šampioni drugog švedskog ranga, a pobedili su u čak 34 uzastopne utakmice u saveznoj ligi...Osvajanjem Superetana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.