Prosvetari danas štrajkuju: Bolje da nam pukne dnevnica, nego glava

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2024, 13:27

Prosvetari danas štrajkuju: Bolje da nam "pukne" dnevnica, nego glava

Subjektivni osećaj nemoći prisutan je kod svakog zaposlenog u školama, nasilje trpe i deca i nastavnici, a ignorisanjem država to nasilje i podstiče, ističu prosvetni radnici koji danas obustavljaju rad zbog napada na njihovog kolegu u Bačkoj Palanci. Ako im po zakonu oduzmu dnevnicu jer danas ne rade, poručuju da je i to bolje nego da im “pukne glava”.
Obustava nastave; foto: JV Prosvetni radnici već neko vreme ističu da im je “oduzeto dostojanstvo”, kažu da je obrazovanje u Srbiji centralizovano i administrativno uređeno, da učenici ne vide smisao i opravdanost postojanja škole, a oni smisao truda koji ulažu u nastavni i vaspitni proces.
Subjektivni osećaj nemoći prisutan je kod svakog...
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Bačka Palanka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.