Orlovi iz Stokholma ponovo šampioni

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi iz Stokholma ponovo šampioni

Orlovi iz Stokholma odbranili su titulu prvaka Švedske, pošto su u finalu završnog turnira u Malmeu pobedili ekipu Hoganasa sa 80:78 (20:21 7:25 21:17 32:15).
Orlovi su postali dvostruki švedski šampioni, a zabeležili su podvig pobedivši uzastopno na 34 utakmice u Prvoj ligi.
U finalu su se borile dve evropske košarkaške škole, litvanska i srpska. Litvanci su posle 20 minuta igre vodili sa 26 poena razlike (53:27), ali srpski tim je uz pomoć navijača napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << preokret i drugu godinu zaredom osvojio titulu.
Neverovatan je osećaj i verujem da je ovo najveći uspeh u istoriji srpskog sporta u celoj dijaspori. Opravdali smo očekivanja navijača i po drugi put pokazali našoj emigraciji da ne postoji barijera preko koje ne možemo preći. Predali smo zahtev za Superligu i samim tim smo jedini srpski klub na svetu koji igra u najvišem rangu jedne strane države – rekao je prvi čovek Orlova, Goran Popov.
Klub je osnovan pre četiri godine ali je za kratko vreme igrom i organizacijom uspeo da fascinira švedsku javnost.
Od ove sezone Orlovi imaju i fudbalski tim, koji se takmiči u četvrtoj ligi, a uprava kluba najavljuje uspeh i u tom sportu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.