Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 16:21

Sreda u Seriji A: Inter cilja Milan i Napoli, Miha i Murinjo dva stara (ne)prijatelja

Bogat dana u italijanskom šampionatu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan i Inter na proveri svojih bivših igrača s kojima su osvajali Ligu šampiona, Andreja Ševčenka i Tijaga Mote. U Ređo Emliji se očekuje spektakularan meč Sasuola i Napolija koji su prošlog vikenda zadivili igrom i ekikasnošću dok se na Dal‘Ari očekuje meč istine o dometima Bolonje Siniše Mihajlovića i Rome Žozea Murinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
20.45: (6,00) Đenova (3,90) Milan (1,65)

Milan nema prava na grešku protiv Đenove ako želi da ostane u trci za skudeto. U poslednja tri kola Rosoneri su osvojili samo jedna bod dozvolivši da im Napoli pobegne a da im se nerazuri iz Milana i Bergama približe.

Stefano Pioli će napraviti nekoliko izmena u timu odnosu na mečeve sa Fjorentinom i Sasuolom koji su se završili porazima. Pre svega u odbranu se vraća Tomori, najbolje ocenjeni igrač Milana u dosadašnjem delu sezone. Kalulu će zameniti Florencija koji je protiv Sasuola pokazao da još uvek nije u formi. Na sredinu terena se vraćaju Tonali i Kesi dok će novina biti dvojac Mesijas Krunić koji će zameniti Leaa i Dijaza.

Portugalac i Španac su bili najprijatnija iznenađenja na startu sezone ali su kako je vrmee prolazilo padali u formi i Pioli će ih, prema najavama, malo ohladiti na meču sa Đenovom na Marasiju. Podsetimo, Pioli ne može da računa na suspendovanog Romanjolija (crveni karton protiv Sasuola) i povređene: Kalabriju, Rebića, Žirua i Kastiljeha.

Milan je pobedio šest puta Đenovu u poslednjih devet odmeravanja snaga a poslednji put je izgubio na Marasiju pre pet godina. Za Rosonere je od fundementalne važnosti da zadrže iza sebe Inter a Atalantu na distanci do Nove godine.

Dolazak tandema Ševčenko-Tasoti na klupu Đenove nije proizveo željene rezultate. Dobrim delom i zbog odsustva polovine startera zbog povreda. Kao i na prethodna dva meča Grifone će biti bez kapitena Krišita, najboljeg strelca Destra, njegove zamene Kaiseda, kao i Faresa, našeg Maksimovića i Kalona.

Kuriozitet je da Đenova sa Ševom na klupi nije postigla nijedan gol na dva meča protiv Rome i Udinezea i kreirala je vrlo mali broj povoljnih šansi za gol. Izgleda da su Ševčenko i Tasoti odlučili da krenu sa sređivanjem tima od odbrane koja je pokazala znakove poboljšanja na zadnja dva odmeravanja snaga.

ĐENOVA 3-5-2: Sirigu – Biraski, Vaskez, Mazijelo – Zabeli, Sturaro, Badelj, Rovela, Kambiazo – Pandev, Ekuban

MILAN 4-2-3-1: Menjan – Kalulu, Kjaer, Tomori, Ernandez – Tonali, Kesi – Mesijas, Krunić, Salemakers - Ibrahimović

18.30: (1,20) Inter (7,75) Specija (16,0)

Specija je namučila u svojoj debitantskoj sezoni Inter na oba meča. Na San Siru se Inter provukao sa pobedom 2:1, a na Piku je izašao remi 1:1.

U prethodnoj i tekućoj sezoni nijedan tim u pet najjačih liga na svetu nije realizovao toliko veliki broj pobeda na svom terenu kao Inter. Čak 21, pored tri remija i samo jedan poraz. Na drugoj strani Specija je izgubila na četiri poslednja gostovanja primajući 14 golova, odnosno 3,5 po meču.

Večerašnji meč je veoma važan za Simonea Inzagija zbog toga što još nije vezao tri pobede u Seriji A sa Interom i ako želi da nastavi da gaji nade da će odbraniti skudeto mora da promeni dosadašnju tendenciju.

Inače, Inter će biti oslabljen za De Fraja koji se još uvek nije oporavio od povrede, a nedostajaće i Darmjan, Ranokja i Kolarov. Dobra vest je oporavak Čileanaca. Vidal će biti u timu od prvog minuta a Aleksis Sančez će čekati šansu na klupi.

Prema najavam, Inzagi će napraviti par rotacija imajući u vidu da Nerazure čeka meč sa Romom na Olimpiku i zatim sa Realom u Madridu u Ligi šampiona na kome će se odlučivati ko će s prvog mesta na žreb za osminu finala LŠ. Očekuje se da Barela dobije predah, kao i Perišić, dok je izvesno da će Korea zameniti Džeka, odnosno napraviće štafetu.

Tijago Mota, član generacije koje je ovojila tripletu, biće dočekan ovacijama preko 50 hiljada navijača Intera na San Siru. Italo-Brazilac će imati gotovo sve igrače na raspolaganju što se posebno odnosi na Đazija koji je izdržao suspenziju.

INTER 3-5-2: Handanović – Škrinjar, Bastoni, Dimarko – Damfris, Vidal, Brozović, Čalhanoglu, Perišić – Korea, Lautaro Martinez

SPECIJA 4-3-3: Provedel – Amian, Erlić, Nikolau, Bastoni – Kovalenko, Sala, Mađore – Verde, Enzola, Đazi

20.45: (4,10) Sasuolo (3,70) Napoli (1,95)

Sasuolo je pobedio i remizirao sa Napolijem u prošloj sezoni, dobrim delom i zbog kompleksa koji Rino Gatuzo, bivši trener Napolija, ima u dvobojima sa Robertom De Zerbijem, takođe prethodnim kormilarom Sasuola. U svakom slučaju nikada se, dosada, nije dogodilo da Napoli veže tri utakmice bez pobede nad Sasuolom.

Za kladioničare je interesantan podatak da su oba kluba na poslednjih šest okršaja u Ređo Emiliji redovno postizali golove i po pravilu rezmzirali: četiri puta uz po jednu pobedu za svaku stranu.

Takođe, Sasuolo bi mogao da postane drugi klub koji je pobedio Milan, Juventus i Napoli u jesenjem delu šampionata u poslednjih osam sezona. To je pošlo za rukom Laciju pre dve godine.

Alesio Dionizi neće moći da računa na Filipa Đuričića ni protiv Napolija, ali će za utehu imati Bogu na klupi kao džokera. Prema najavama, Dionizi bi trebalo da promeni samo jednog igrača u odnosu na tim koji je pokorio San Siro prošlog vikenda, Kirikeš umesto Ajhana. Istini za volju ima i onih koji predviđaju da bi Defrel mogao da zameni Skamaku, ali bi to bio veliki greh prema mladom Italijanu posle fantastične partije protiv Milana.

Spaleti neće promeniti ništa u odnosu na tim koji je zgromio Lacio u nedelju veče.

SASUOLO 4-3-3: Konsilji – Toljan, Kirikeš, Ferari, Rožerio – Fratezi, Lopez, Enrike – Berardi, Skamaka, Raspadori

NAPOLI 4-2-3-1: Ospina – Di Lorenco, Rahmani, Kulibali, Mario Rui – Lobotka, Fabian Ruiz – Lozano, Zjelinski, Insinje - Mertens

18.30: (3,05) Bolonja (3,40) Roma (2,45)

Bolonja je samo jednom u poslendnjih 12 godina uspela da pobedi Romu na svom stadionu. Imajući u vidu učinak na Dal‘Ari u ovoj sezoni (Bolonja je pobedila samo Lacio i Salernitanu) tim Siniše Mihajlovića svakako nije favorit za pobedu i pored toga što je razlika između dva tima samo četiri boda.

Takođe, Murinjo je u svojoj avanturi na klupi Nerazura sva četiri puta pobedio Bolonju, ali je poslednji dvoboj sa Mihajlovićem izgubio kada je Siniša predvodio Kataniju.

Portugalski trener je promenio tendenciju na poslednja tri gostovanja Rome ostvarivši dve pobede i jedan poraz budući da je ovo najgora godina po broju poraza van Rima od 1950. godine. Roma je u ovoj godini izgubila čak 11 puta.

Gledajući rezultate dva tima u tekućem prvenstvu moglo bi se reći da treba razmisliti i o rezultatu 0-0 s obzirom na to da je samo Napoli više puta sačuvao mrežu od Rome i Bolonje. Rui Patrisio je ostao nesavladan na šest utakmica a Skorupski na pet. Interesantno je da su oba trenera te rezultate ostvarili prelazeći na odbranu sa tri defanzivca.

---------------

Sve mečeve italijanske Serije A možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

U tim Bolonje se vraća iskusni De Silvestri dok su i dalje van stroja Skouten, Mbaje i Kinglsi. Roma je u Emiliju doputovala bez Pelegrinija, Viljara, Borhe Majorala i Feliksa koji je zakačio Kovid-19.

Inače u startnu postavu Đalorosih se vraća Veretu koji je izdržao suspenziju a na klupi će biti Kristante koji više nije pozitivan na koronavirus. Vesti iz Trigorije kažu da Murinjo sem Veretua umesto Pelegrinija neće napraviti nijednu zamenu u odnosu na tim koji je pobedio Torino i pored toga što ima onih koji sugerišu da bi Smoling mogao da bude pošteđen za okršaj sa Interom. Englez se tek oporavio od povrede i verovatno još uvek nije spreman da veže tri meča u roku od šest dana.

BOLONJA 3-4-1-2: Skorupuski – Soumaoro, Medel, Teat – De Silversti, Svanberg, Domingez, Hiki – Soriano – Barou, Arnautović

ROMA 3–5-2: Rui Patrisio -Mančini, Smoling, Ibanjez – Karsdorp, Veretu, Dijavara, Mhitarjan, El Šaravi – Zaniolo, Abraham

SERIJA A - 15. KOLO

Utorak

Atalanta - Venecija 4:0 (2:0)

/Pašalić 7, 12, Kopmajners 57/

Fjorentina - Sampdorija 3:1 (3:1)

/Kaljehon 23, Vlahović 32, Sotil 45 - Gabijadini 15/

Salernitana - Juventus 0:2 (0:1)

/Dibala 21, Morata 70/

Verona - Kaljari 0:0

Sreda

18.30: (3,05) Bolonja (3,40) Roma (2,45)

18.30: (1,20) Inter (7,75) Specija (16,0)

20.45: (6,00) Đenova (3,90) Milan (1,65)

20.45: (4,10) Sasuolo (3,70) Napoli (1,95)

Četvrtak

18.30: (1,88) Torino (3,70) Empoli (4,40)

20.45: (1,67) Lacio (3,90) Udineze (5,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.