Roma slavila uz projektil Destra sa 40 metara, Tevez i Bufon vodili Juve do pobede

Izvor: Blic, 27.Sep.2014, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma slavila uz projektil Destra sa 40 metara, Tevez i Bufon vodili Juve do pobede

U prvom meču petog kola Serije A, fudbaleri Rome pobedili su Veronu sa 2:0, dok je branilac titule Juventus sa 3:0 savladao Atalantu na gostovanju.

Sve je bilo spremno za slavlje na Olimpiku, legendarni Frančesko Toti je baš na dan utakmice ušao u 38. godinu života, a sa terena je ispraćen uz ovacije u 67. minutu kada ga je zamenio Florenci. Baš Florenci se pobrinuo da se ne pokvari slavlje, golom u 75. minutu sa oko 25 metara.

Tačku na pobedu stavio je Destro >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 86. minutu, i to na spektakularan način. Sa oko 40 metara je poslao neodbranjivi projektil u mrežu Golinija. Adem Ljajić je bio starter "vučice" i u 57. minutu ga je zamenio Žervinjo, dok je Boško Janković odigrao poslednjih 20 minuta za Veronu. Roma posle pet kola ima maksimalan učinak uz gol razliku 9:1, dok je Verona doživela prvi poraz u novoj sezoni Serije A.

 Ni Juventus nije izgubio nijedan bod u prvih pet kola, a uz to je sačuvao mrežu netaknutu. Tevez je doveo "staru damu" u vođstvo u 35. minutu, a prelomni momenat dogodio se u 59. kada je Bufon odbranio penal koji je šutirao Denis. Već u narednom napadu, Tevez je nastavio golgetersku seriju i kaznio Atalantu za propuštenu šansu da se meč učini neizvesnim.  Morata je zatim na pravi način iskoristio minutažu koju je dobio kao rezervista, postavivši konačan rezultat na centaršut Perejre.

Serija A, 5. kolo:

Subota:

Roma - Verona 2:0 (0:0)

(Florenci 75, Destro 86)

Atalanta - Juventus 0:3 (0:1)

(Tevez 35, 59, Morata 83)

Nedelja:

12:30 Sasuolo - Napoli

15:00 Ćezena - Milan

15:00 Kjevo - Empoli

15:00 Inter - Kaljari

15:00 Torino - Fjorentina

20:45 Đenova - Sampdorija

Ponedeljak:

19:00 Udineze - Parma

21:00 Palermo - Lacio

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tevez ponovo vodio Juventus do trijumfa, prvenac Morate

Izvor: Press, 27.Sep.2014

Fudbaleri Juventusa nastavili su večeras trku sa Romom za prvo mesto na tabeli, pošto su u gostima savladali Atalantu iz Bergama sa 3:0 u meču petog kola Serije A . Dvostuki strelac za aktuelnog šampiona Italije bio je Karlos...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.