Revija promašaja i očajne košarke u Zadru: Zvezda imala više izgubljenih lopti nego pogođenih šuteva iz igre, ali je slavila na čist kvalitet!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Okt.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revija promašaja i očajne košarke u Zadru: Zvezda imala više izgubljenih lopti nego pogođenih šuteva iz igre, ali je slavila na čist kvalitet!

Povratnik u redove Beograđana Marko Simonović bio najistaknutiji u ekipi Dejana Radonjića, a njegovi poeni bili su presudni u trenucima kada se lomio rezultat - 49:56

Treća pobeda Crvene zvezde u ABA ligi, ali u pravoj reviji promašaja u areni Krešimir Ćosić. Praktično neverovatan ritam utakmica na samom otvaranju sezone očigledno je ostavio dubok trag na dva prilično neuigrana tima, ali je na kraju zadovoljnija bila ekipa Dejana Radonjića, koja je za nijansu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << manje grešila od rivala - 49:56 (12:11, 11:13, 12:14, 14:18).

Poeni tokom prva tri perioda postizani su praktično na svaki minut. Sofoklis Skorcanitis se prvi upisao u strelce u drugom minutu, dok je tek u narednom minutu sa druge strane upisao Filip Kraljević. Tako se išlo praktično tokom kompletne tri četvrtine, pa je rezultat na semaforu po isteku 30. minuta glasio - 35:38.

Zvezda se sve vreme mučila sama sa sobom. Goste praktično ništa nije išlo, koncetracija je bila na izuzetno niskom nivou, pa ne mora da čudi činjenica da Beograđani na kraju utakmice imali više izgubljenih lopti (19) nego pogođenih šuteva iz igre (18). Ipak, crveno-beli su i pored toga nivo odbrane i borbenosti držali na visokom nivou, čime su primorali Zadrane da greše praktično istom merom.

Crveno-beli su na kraju prelomili utakmicu na čist kvalitet, a u ključnim trenucima nekoliko važnih šuteva pogodio je povratnik Marko Simonović, uz Luku Mitrovića jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u gostujućem taboru. Nekadašnji kapiten Zvezde utakmicu je završio sa 13 postignutih poena i sedam uhvaćenih lopti, a njegova trojka u 36. minutu pri rezultatu 41:46 i definitivno je slomila otpor domaćina.

Zvezda je pokazala da može da pobeđuje čak i kada igra izuzetno slabo, ali ovakva igra sasvim sigruno neće zadovoljiti stručni štab srpskog šampiona. Ipak, vremena za odmor i dublju analizu praktično nema, pošto već za dva dana u Pionir stiže Tajfun.

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 49:59

/12:11, 11:13, 12:14, 14:18/

ZADAR: Bašić 2, Kouzi 11, Kraljević 18. Sango, Širko, M. Ramljak, Bošnjak 3, Marinković, Barać 2, I. Ramljak 7, Pašalić 6, Jurica.

ZVEZDA: Rebić, Tompson 4, Mekel 6, Mitrović 10, Lazić 6, Simanić, Simonović 13p 7sk (3/5 za tri), Skorcanitis 6, Nastić, Gudurić, Jović 4, Cirbes 7p 6sk.

(FOTO: MN press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.