Izvor: HotSport.rs, 06.Okt.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Simonović vodio Zvezdu do tesne pobede u Zadru!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Zadra u gostima rezultatom 56:49 (11:12, 13:11, 14:12, 18:14) u trećem kolu ABA lige.  

Crveno-beli imaju maksimalan učinak od tri pobede, dok je Zadranima ovo bio drugi poraz u tri odigrana meča.
Najefikasniji u timu Zvezde bio je Marko Simović sa 13 poena uz tri ubačene trojke, dok je Luka Mitrović ubacio 10. 
U timu Zadrana, najbolji je bio Kraljević sa 18 ubačenih poena.
U prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << tvrdom meču, sa malim brojem poena, Zadrani agresivnom igrom nisu dopuštali crveno-belima da naprave veću rezultatsku prednost tokom čitavog dela susreta. 
Izabranici Dejana Radonjića napravili su veliki broj grešaka, izgubili su mnogo lopti, što su domaći uspevali da iskoriste, naročito u prvoj deonici kada su imali +5 – 12:6. 
Ipak, na sredu crveno-belih, Zadrane nikako nije išao šut, pošto su promašili prvih sedam pokušaja za tri poena, pa su gosti poenima Skorcanitisa, Jovića i Mekela došli do vođstva – 18:21.
Posle očajnog prvog poluvremena, Zvezda je imala koš prednost – 24:23, uz očajan procenat šuta – 9/23 iz igre i 4/9 sa linije penala.
Ništa bolju igru nisu pružili nijedni ni drugi u nastavku, obe ekipe su se i dalje mučile da pronađu svoju igru. Tek trojkom Simonovića, crveno-beli su se za trenutak trgli za +4, ali su potom usledili ponovo jalovi napadi, pa Zadrani stižu do izjednačenja – 33:33. 
Na sreću, crveno-beli su dobro otvorili poslednju četvrtinu, poenima Cirbesa i sa dve trojke Simonovića poveli sa maksimalnih +8, 49:41.
Ipak, potom ponovo sledi nekoliko napada bez koša, a Zadrani se serijom od 5:0 vraćaju u život – 49:46. 
Lošu seriju, crveno-beli prekidaju polovičnim učinkom sa linije bacanja Luke Mitrovića, da bi potom Cirbes pogodio oba za novu osetniju prednost – 47:52.
U poslednjim minutima, Mitrović, a potom i Mekel bili su maksimalni sa linije bacanja čime su ponovo doneli Zvezdi dovoljnu prednost za tesnu i važnu pobedu – 56:49.
The post ABA LIGA: Simonović vodio Zvezdu do tesne pobede u Zadru! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Ovako je Simon 'protutnjao' kroz Zadar (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2015

Povratnik u redove KK Crvena zvezda Telekom Marko Simonović proglašen je za najkorisnijeg igrača prvog meča trećeg kola regionalne lige. Evo kako je Simon proradio protiv Zadrana...Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su treću vezanu pobedu u novoj sezoni pošto su u Zadru savladali istoimenu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.