Zvezdi pobeda u meču za zaborav

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi pobeda u meču za zaborav

Aktuelni šampion regionalne košarkaške lige ostvario je prvu pobedu na gostujućem terenu u novoj sezoni ali će svi ljubitelji košarke što pre želeti da zaborave meč odigran u dvorani "Krešimir Ćosić".

Prva utakmica trećeg kola regionalne košarkaške lige ostaće upamćena kao najneefikasnija u istoriji takmičenja pošto je aktuelni šampion savladao Zadar rezultatom 56:49 (11:12, 13:11, 14:12, 18:14).

Prethodni negativni rekord držali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su Partizan i Helios (59:49), ali je na večerašnjem susretu u Zadru palo 105 poena, tri manje u odnosu na pomenuti meč u Domžalama.


Crvena zvezda Telekom stigla je do svoje treće uzastopne pobede u novoj sezoni, prve na gostovanjima, ali će Dejan Radonjić i njegovi puleni želeti da što pre zaborave partiju iz dvorane "Krešimir Ćosić".

Domaćin je bolje otvorio večerašnji meč, vođen Filipom Kraljevićem uspeo je da stigne do prednosti od šest poena (12:6), ali je nakon Radonjićevog tajm-auta usledila serija Crvene zvezde kojom je uhvaćen priključak.

Uprkos velikom broju izgubljenih lopti crveno-beli su tokom druge deonice napravili seriju 10:0 i tako preuzeli vođstvo. O kvalitetu igre dva tima najbolje svedoči podatak da je za prvih 20 minuta igre ukupno viđeno 47 poena (23:24).

Ništa bolja slika nije viđena ni u nastavku, veliki broj promašaja, grešaka i izgubljenih lopti bio je razlog što je posle 30 minuta igre na semaforu pisalo 35:38 ua goste.

Tek u poslednjoj deonici viđeno je nešto više poena, a najbolji pojedinci u redovima Zadra i Crvene zvezde Telekom bili su Filip Kraljević (18 pts, 10 sk) i Marko Simonović (13 pts, 7 sk).

Pored Kraljevića i Simonovića dvocifren učinak upisali su još Glen Kozi (11 pts) i kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović (10 pts, 5 sk).

Crveno-beli su nakon večerašnjeg trijumfa zadržali lidersku poziciju na tabeli sa skorom 3-0, dok je Zadar pretrpeo drugi uzastopni poraz. Narednu utakmicu Zvezda igra u četvrtak protiv slovenačkog Tajfuna.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva pobeda Zvezde u gostima

Izvor: TV Arena Sport, 06.Okt.2015

Aktuelni šampion regionalne košarkaške lige Crvena zvezda otvorio je treće kolo ABA lige svojom prvom pobedom u gostima...Meč u Zadru, u kome je slavila Crvena zvezda rezultatom 56:49 ostaće u istoriji kao najneefikasnija od nastanka ABA lige...Prethodni negativni rekord držali su Crvena zvezda...

Nastavak na TV Arena Sport...

Zvezda oborila Partizanov negativni rekord!

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2015

Košarkaši Zadra i Crvene zvezde Telekom združenim snagama srušili su dosadašnji negativni rekord ABA lige, pošto je u dvorani "Krešimir Ćosić" palo svega 105 poena, tri manje u odnosu na raniji negativni rekord...Već na startu trećeg kola regionalne košarkaške lige oboren je jedan od rekorda,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.