Izvor: B92, 18.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reli: Četvorostruki šampion Tomi Makinen ide u penziju

Finac Tomi Makinen, četvorostruki prvak svetskog Reli šampionata saopštio je da će mu ovo biti poslednja sezona u karijeri.

"Ovo nije bila laka odluka. Mislim da više nemam mesta za napredak i najbolje je da završim karijeru na vrhu. Zadovoljan sam onim što sam postigao i imao sam sreće da vozim za dva fantastična tima", rekao je Makinen, koji je sve 4 titule osvojio u periodu od 1996. do 1999. godine, vozeći za Micubiši.

39-godišnji Finac, sada član Subaru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima, nalazi se na 8. mesto ovogodišnjeg Reli šampionata, sa 31 bodom zaostatka u odnosu na vodećeg Ričarda Barnsa. Najbolji rezultat ove sezone zabeležio je u Švedskoj, gde je zauzeo drugo mesto.

Makinen je najuspešniji vozač u istoriji Reli šampionata, a pored 4 titule, tokom 16-godišnje karijere zabeležio je 24 pobede.

Istog dana kada je ostao bez Makinena, Subaru tim je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa Ričardom Barnsom, liderom svetskog šampionata, koji trenutno vozi za Pežo.

Barns je 2001. godine, upravo vozeći za Subaru, osvojio svoju jedinu šampionsku titulu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.