Pobeda i spektakl za 105. rođendan Hajduka (foto)

Izvor: Sportske.net, 14.Feb.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda i spektakl za 105. rođendan Hajduka (foto)

Velikan iz Splita na pravi način obeležio jubulej.

Hajduk je u Splitu pred 20 hiljada navijača savladao Slaven Belupo, rezultatom 2-0.

Splićani su još juče krenuli sa slavljem jubileja svog kluba, koje je danas nastavljeno na stadionu 'Poljud'.

Navijačka grupa slavljeničkog kluba je na svojoj, severnoj tribini, razvila nekoliko transparenata, a sa krova stadiona su spušteni padobrani, i ispaljivane signalne rakete povodom proslave 105. rođendana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Vođstvo domaćem timu, kao po dogovoru, doneo je fudbaler kome je takođe danas rođendan, Tino Sven Sušić, u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, nakon velikog pritiska domaćih, tačku na meč svojim zgoditkom je stavio Zoran Nižić.

'Bili' su ovom pobedom ostali na trećem mestu na tabeli hravstskog šampionata, sa tri boda zaostatka u odnosu na zagrebački Dinamo.

Ideja o osnivanju fudbalskog kluba potekla je od strane grupe splitskih studenata tehnike na praškom Univerzitetu, čije je mesto okupljanja  bilo pivnica Flek, fudbalskih zaljubljenika koji su bili inspirisani gradskim derbijem između Slavije i Sparte.

Hajduk je osnovan 13. fenruara 1911. godine u Pragu, sadašnjoj prestonici Češke republike, tada najvećem slovenskom gradu u Austro-Ugaraskoj.

Sretan rođendan, Hajduče!!

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.