Održan 11. Sabor Janjana u Futogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2024, 19:12

Održan 11. Sabor Janjana u Futogu

Gradonačelik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je manifestaciji Sabor Janjana u Futogu, pod nazivom Krajiški dan. U okviru manifestacije upriličen je bogat kulturno umetnički program uz učešće folklornih ansambala i izvođača iz Strojica - Janja i Futoga, krajiških pevačkih grupa, zdravičara i recitatora.
Takođe, upriličene su i raznovrsne aktivnosti i takmičenja u tradicionalnim disciplinama poput bacanja kamena s ramena, skoka u dalj, košenja trave i nadvlačenja konopca.
"Ovaj grad je decenijama sigurno mesto, dom i veliki prijatelj Janjana i znajte da će Novi Sad uvek biti uz vas. Mi se, kao Grad Novi Sad, trudimo da svake godine podržimo ovu manifestaciju, jer smo prepoznali vašu iskrenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.