Pistolero iz Đenove rešeta, gde je VAR u Firenci?

Izvor: Mondo, 30.Sep.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pistolero" iz Đenove rešeta, gde je VAR u Firenci?

Poljak sa "holivudskom" pričom zablistao i ovog vikenda u Seriji A. Pogledajte kako je Kjeza iznudio penal za Fiorentinu.

Foto: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno

Kšištof Pjontek prvo je ime dosadašnjeg dela sezone u Seriji A.

Mladi, 23-godišnji poljski fudbaler, koji je ovog leta stigao u Đenovu i već nakon nekoliko utakmica zaslužio nadimak "Pistolero", pre samo tri godine nastupao je u drugoj ligi Poljske, za Zaglebje iz Lubina, a danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je prvi strelac najjače italijanske lige!

Poljski reprezentativac, na koga su već sada "oko bacili" mnogi evropski velikani, na šest ligaških utakmica postigao je čak osam pogodaka, a ako se računaju i četiri gola na debiju koja je dao u Kupu Italije protiv Lećea (4:0), učinak je još impresivniji, sedam mečeva - 12 golova!

U nedelju popodne on je na gostovanju Frozinoneu bio dvostruki strelac u tri minuta, čime je sačuvao impresivan prosek od bar jednog gola po susretu.

Domaćinu je ovo bio šesti poraz na sedam utakmica, ali ako im je za utehu, postigli su prvi gol. Samo je Kjevo, kojem su oduzeta tri boda, lošije plasiran od novajlije u ligi.

Foto: Tanjug/Federico Proietti/ANSA via AP

GDE JE VAR?

Fiorentina i Atalanta razočarali su igrom, ali su domaći ipak slavili 2:0, zahvaljujući, najblaže rečeno, sumnjivom penalu.

Burno su protestovali gosti iz Bergama nakon duela Rafaela Toloia i Federika Kjeze, ali iskusni arbitar Paolo Valero nije ni pomislio da konsultuje VAR.

Pogledajte spornu situaciju i sami ocenite da li je trebalo da bude dosuđen jedanaesterac.

Scandalo...i pianti della Fiorentina hanno avuto il loro effetto. Rigore inventato anzi é simulazione di Chiesa. #FiorentinaAtalantapic.twitter.com/BwN9inIVTU

— Stefano Orabona (@OrraStefano) 30. септембар 2018.

Domaći su do kraja postigli još jedan gol. U 94. minutu iz slobodnog udarca pogodio je Kristijano Biragi.

Posle ovog trijumfa "viola" se vratila na treće maesto, dok Atalanta nikako da prekine crni niz. Već pet utakmica je bez pobede u Seriji A.

- SRBI NA TERENU -

Ivan Radovanović odigrao je ceo meč za Kjevo protiv Torina, a Filip Đorđević je počeo na terenu, pa bio zamenjen u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Njihov saigrač Strahinja Tanasijević gledao je meč sa klupe. Na drugoj strani je Saša Lukić presedeo utakmicu među rezervama ekipe iz Torina.

Starter je bio i Nikola Milenković i odigrao je ceo meč za Fiorentinu protiv Atalante, dok Dušan Vlahović ovog puta nije dobio šansu da uđe u igru za "Violu". Darko Lazović bio je u startnih 11 Đenove i igrao je 63 minuta, a Ivan Lakićević nije učestvovao u tom trijumfu Đenovljana, jer je bio rezerva.

Pročitajte rezultate 7. kola i pogledajte tabelu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.