Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2021, 18:20

Peterci odneli finale, ali doneli bronzu: Crna Gora treća na svetu

Veliki uspeh selekcije Miodraga Mirovića

Juniori Crne Gore osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u vaterpolu u Pragu. Izabranicima Miodraga Mirovića ovoga puta je bio naklonjen rulet, pošto su posle peteraca savladali Mađarsku ukupnim rezultatom 12:11 (2:1, 2:2, 1:3, 3:2, 4:3*).

Podsetimo, Crnogorci su juče u polufinalu na isti način poraženi od Italije, koja je tako otišla na megdan Srbiji i borbu za zlatnu medalju.

Meč su obeležili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << brojni preokreti, Mađari su posle prve dve četvrtine imali zaostatak od jednog gola (3:4), ali su odličnom igrom u trećoj deonici stigli do preokreta (6:5). Ipak, popularne Ajkule su se vratile u četvrtom periodu i izborile peterce, gde su imale više koncentracije i zasluženo stigli do bronze.

Crna Gora do polufinala nije imala poraz, ali je naletela na jako motivisane Italijane, koji su dominirali tokom većeg dela meča, ali se Mirovićev tim vratio u poslednjoj deonici i izborio peterce. Ipak, tamo su daleko sigurniji bili Azuri.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.