Petak Dan D - UEFA ponovo stavlja katanac na Humsku!?

Izvor: Sportske.net, 04.Jan.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petak 'Dan D' - UEFA ponovo stavlja katanac na Humsku!?

Kako trenutno stoje stvari, Partizan će i treći put od početka sezone igrati evropsku utakmicu pred praznim tribinama.

Disciplinska komisija UEFA zasedaće u petak i većati o kaznama za beogradske "večite" i BATE Borisova protiv kojih su postupci pokrenuti krajem novembra prošle godine.

Najviše razloga za brigu imaju u Humskoj jer se Partizan tereti po šest tačaka, a kada se ima u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da su crno-beli višestruki "povratnici u prekršaju", ne čudi što su čelnici kluba spremni na zaključavanje stadiona.

Partizan je tokom prošle godine prečesto morao da polaže račune UEFA i da se pravda zbog propusta, što u finansijskom poslovanju kluba, što zbog organizacija evropskih utakmica i ispada koji su se događali na njima.

Crno-beli se ovoga puta terete za lošu organizaciju utakmice 5. kola grupne faze Lige Evrope sa Jang Bojsom i postupak je pokrenut zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica, kao i zbog toga što su neakreditovani mediji bili na terenu.

Samo tokom jesenjeg dela sezone UEFA je izrekla Partizanu kaznu od dva meča pred praznim tribinama koje su crno-beli odradili u poslednjoj rundi kvalifikacija za LE i prvoj utakmici grupne faze takmičenja koju su igrali na domaćem terenu.

Tako je Partizan protiv Videotona i kijevskog Dinama igrao pred praznim tribinama, a potpredsednik kluba Vladimir Vuletić nedavno je potvrdio da su u Humskoj spremni na novu kaznu ovog tipa.

Na odluku UEFA mogle bi da utiču i slike sa 156. "večitog" derbija koji je usledio nedugo nakon utakmice Partizan - Jang Bojs, a na kojem se dogodio stravičan okršaj na južnoj tribini.

Ukoliko Partizan ponovo bude kažnjen zatvaranjem stadiona, crno-beli će prvu utakmicu 1/16 finala Lige Evrope sa Viktorijom Plzenj igrati pred praznim tribinama.

Pomenuta utakmica na programu je 15. februara.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAČ NAD GLAVOM PARTIZANA I ZVEZDE: Večiti u strahu, čeka se crni petak i odluka UEFA

Izvor: Kurir, 04.Jan.2018

Crno-beli bi mogli ponovo da budu kažnjeni zatvaranjem stadiona, dok crveno-bele očekuje poslednja opomena u vidu novčane kazne

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.