Izvor: RTS, 29.Maj.2022, 09:04

Paratrijatlonac Srbije Lazar Filipović treći na Evropskom prvenstvu

Srpski paraolimpijac Lazar Filipović, najbolji srpski paratriatlonac, u kategoriji PTVI (slepi i slabovidi sportisti) sa Strahinjom Trakićem kao vodičem osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Na prvenstvu su učestvovali najbolji paratriatlonci iz Evrope, uključujući i sve učesnike Paraolimpijskih igara sa starog kontinenta.
Lazar i Strahinja su trku završili za 48 minuta i 8 sekundi. Za drugoplasiranim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičarom iz Francuske zaostali su 16 sekundi a pobednik, takmičar iz Velike Britanije, bio je brži od njih za 48 sekundi.

„Izuzetno hladno vreme, vazduh 9 stepeni, voda 14 stepeni. Organizatori su segment plivanja zamenili trčanjem 2,6 kilometra. Naši momci su poveli trku i do poslednjih 15 sekundi su bili u vođstvu, ali odmah iza njih su bili tandemi iz Velike Britanije i Francuske. U poslednja dva kilometra na trčanju su nas prestigli i zauzeli smo treću poziciju", izjavio je Marko Pavlović, trener paratriatlonske reprezentacije Srbije.
Ovaj vrhunski sportski rezultat ima dodatnu težinu zbog velike konkurencije u kojoj je ostvaren jer su u trci učestvovali najbolji paratriatlonci iz Evrope.
Lazar Filipović se osvajanjem medalje uspešno vratio na trkačku stazu jer je zbog povrede propustio Paraolimpijske igre u Tokiju i u dužem vremenskom periodu bio sprečen da trenira.
Ovaj rezultat biće dodatni stimulans Lazaru i Strahinji kao i njihovom treneru, Pavlović Marku da sa još veći entuzijazmom i upornošću nastave sa treniranjem i pripremama za učešće na narednim Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.