Izvor: RTS, 28.Maj.2022, 14:04

Paratriatlonac iz Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Na Evropskom prvenstvu u paratriatlonu koje se od 27. do 29. maja 2022. godine održava u Poljskoj, Lazar Filipović, naš najbolji paratriatlonac, u kategoriji PTVI (slepi i slabovidi sportisti) sa Strahinjom Trakićem kao vodičem osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.
Lazar i Strahinja su trku završili za 48 minuta i 8 sekundi. Za drugoplasiranim takmičarom iz Francuske zaostali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su 16 sekundi a pobednik, takmičar iz Velike Britanije, bio je brži od njih za 48 sekundi.

"Izuzetno hladno vreme, vazduh 9 stepeni, voda 14 stepeni. Organizatori su segment plivanja zamenili trčanjem 2,6 kilometra. Naši momci su poveli trku i do poslednjih 15 sekundi su bili u vođstvu, ali odmah iza njih su bili tandemi iz Velike Britanije i Francuske. U poslednja dva kilometra na trčanju su nas prestigli i zauzeli smo treću poziciju", izjavio je Marko Pavlović, trener paratriatlonske reprezentacije Srbije.
 
Ovaj vrhunski sportski rezultat ima dodatnu težinu ako imamo u vidu konkurenciju u kojoj je ostvaren kao i da je Lazar zbog povrede propustio Paraolimpijske igre u Tokiju i u dužem vremenskom periodu bio sprečen da trenira.


Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj učestvovali su najbolji paratriatlonci iz Evrope, uključujući i sve učesnike Paraolimpijskih igara iz Evrope. Osvajač bronzane medalje na igrama u Tokiju je na ovom evropskom prvenstvu zauzeo osmo mesto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na postolju Evrope u paratrijatlonu

Izvor: B92, 28.Maj.2022

Srpski paraolimpijac Lazar Filipović osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u paratrijatlonu...Evropsko prvenstvo u ovoj disciplini održava se u Poljskoj, tačnije u gradu Olštinu...Laar Filipović je kroz cilj prošao kao treći sa vremenom od 45 minuta i 31 sekundom, a bolji od njega...

Nastavak na B92...

Nova medalja BiH na SP u raftingu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2022

Tim Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u raftingu osvojio je bronzanu medalju u open kategoriji, disciplina hed-tu-hed, pošto je u duelu za treće mjesto bio brži od ekipe Argentine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.