Читај ми!

Paratriatlonac iz Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Na Evropskom prvenstvu u paratriatlonu koje se od 27. do 29. maja 2022. godine održava u Poljskoj, Lazar Filipović, naš najbolji paratriatlonac, u kategoriji PTVI (slepi i slabovidi sportisti) sa Strahinjom Trakićem kao vodičem osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

Lazar i Strahinja su trku završili za 48 minuta i 8 sekundi. Za drugoplasiranim takmičarom iz Francuske zaostali su 16 sekundi a pobednik, takmičar iz Velike Britanije, bio je brži od njih za 48 sekundi.
"Izuzetno hladno vreme, vazduh 9 stepeni, voda 14 stepeni. Organizatori su segment plivanja zamenili trčanjem 2,6 kilometra. Naši momci su poveli trku i do poslednjih 15 sekundi su bili u vođstvu, ali odmah iza njih su bili tandemi iz Velike Britanije i Francuske. U poslednja dva kilometra na trčanju su nas prestigli i zauzeli smo treću poziciju", izjavio je Marko Pavlović, trener paratriatlonske reprezentacije Srbije.
 
Ovaj vrhunski sportski rezultat ima dodatnu težinu ako imamo u vidu konkurenciju u kojoj je ostvaren kao i da je Lazar zbog povrede propustio Paraolimpijske igre u Tokiju i u dužem vremenskom periodu bio sprečen da trenira.

Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj učestvovali su najbolji paratriatlonci iz Evrope, uključujući i sve učesnike Paraolimpijskih igara iz Evrope. Osvajač bronzane medalje na igrama u Tokiju je na ovom evropskom prvenstvu zauzeo osmo mesto.
недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије