Pakao Pireja pojeo Đavole u dva zalogaja, Rojs i Levandovski zapečatili sudbinu Zenita (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Feb.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakao Pireja pojeo Đavole u dva zalogaja, Rojs i Levandovski zapečatili sudbinu Zenita (VIDEO)

Olimpijakos – Mančester Junajted 2:0 (1:0)
Strelci: 1:0 – Domingez 38, 2:0 – Kembel 55
Stadion: Karaiskakis. Gledalaca. 28.000. Sudija: Đanluka Roki.
Olimpijakos: Roberto, Salino, Manolas, Marćano, Holebas, Endinga, Manijatis, Perez (od 86. Valdez), Kembel (od 67 Fuster), Domingez (od 76. Maćado), Olaitan.
Mančester Junajted: De Hea, Smoling, Ferdinand, Vidić, Evra, Kerik, Kleverli (od 61. Kagava), Valensija (od 61. Velbek), Jang, Runi, Van Persi.
(FOTO: UEFA)
Mančester Junajted nije preživeo pakao Pireja. Olimpijakos je priredio veliko iznenađenje u prvom meču u Grčkoj, pobedivši „Crvene đavole“ s 2:0.
Junaci večeri su Domingez i nesuđeno pojačanje Arsenala Kembel. Prvi je iznenadio De Heu skrenuvši šut Manaitisa, dok je drugi sjajnim šutem sa 20 metara doneo veliku radost navijačima.
Ono što je neobično za Junajted je da su stvorili samo jednu priliku na meču i to onu iz 82. minuta kada je Robin van Persi mogao da smanji na 2:1 i znatno olakša zadatak u revanšu.
Ovako bledo izdanje Đavola sigurno nije viđeno u poslednjih nekoliko godina. Imaće veoma težak zadatak u revanšu budući da će ponovo biti lišeni pomoći Huana Mate koji nema pravo nastupa na mečevima Lige Šampiona.

Second GOAL of THE NIGHT – Olympiacos… by beraharyson
Zenit – Borusija Dortmund 2:4 (0:2)
Strelci: 0:1 – Mktarijan u 4, 0:2 – Rojs u 5, 1:2 – Šatov u 57, 1:3 – Levandovski u 61, 2:3 – Hulk (penal) u 69, 2:4 – Levandovski 71.
Stadion Petrovski. Gledalaca: 21.000. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska).
Zenit: Lodigin, Krišito, Lombarc, Luis Neto, Anjukov (od 84. Smolnjikov), Šatov, Fajzulin (od 84. Keržakov), Hulk, Aršavin (od 15. Timoščuk).
Borusija: Vejdenfeler, M. Fridrih, Papastopulos, Pišček, Šmelcer, Kel, Rojs (od 85. Hofman), Sahin, Groskrojc (od 90. Durm), Levandovski, Mktarijan (od 70. Aubamejang).
(FOTO: UEFA)
Milioneri su na pragu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Čovek koji je obeležio utakmicu je Marko Rojs. Sa golom i tri asistencije obezbedio je visoku pobedu Borusiji Dortmund pred revanš, pred koji, ako budemo realni, Zenit nema šta da traži.
Sve je počelo šokantno po domaće navijače. Posle samo pet minuta igre, na semaforu je stajalo 0:2. Domaće pristalice su bile u očaju dok su igrači nastavili da pokušavaju da smanje prednost tima koji sa klupe predvodi Jirgen Klop. I uspeli su u tome.
Taman što je Šatov pogodio za smanjenje prednosti gostiju, četiri minuta kasnije Levandovski je povisio na 3:1.
Naredio je Spaleti ofanzivu, koja se isplatila u 69. minutu kada je Pišček srušio Fajzulina za najstrožu kaznu. Iskoristio je to Hulk i opet smanjio prednost Dortmunda.
Taman kada je Spaleti pomislio da njegov tim može bar do nerešenog, opet taj Poljak. Levandovski je dva minuta posle gola Zenita postavio konačan rezultat 4-2.
Srpski reprezentativac Miloš Jojić nije ulazio u igru za goste.

▶ Zenit vs Borussia Dortmund 2-4 All Goals & .mp4 by ABOURAYEN-MEDALI
REZULTATI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA:
Utorak:
Zenit – Dortmund 2:4 (Mktarijan 4, Rojs u 5, Šatov 57, Levandovski u 61, Hulk (penal) u 69, Levandovski 71)
Olimpijakos – Mančester Junajted 2:0 (Domingez 38, Kembel 55)
Sreda:
Galatasaraj – Čelzi
Šalke – Real Madrid
19/18 Februar, sreda:
Arsenal – Bajern 0:2 (Kros 54, Miler 88)
Milan – Atletiko Madrid 0:1 (Kosta 83)
Utorak:
Bajer Leverkuzen – PSŽ 0:4 (Matuidi 3, Ibrahimović 39, 42, Kabaj 88)
Mančester Siti – Barselona 0:2 (Mesi 54 penal, Alves 90)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.