Kosovska Mitrovica: Novinare Jedinstva izbacuju na ulicu, održavaju kolegijum na otvorenom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 13:52

Kosovska Mitrovica: Novinare "Jedinstva" izbacuju na ulicu, održavaju "kolegijum na otvorenom"

Zaposleni u dnevnom listu "Jedinstvo" protestvovali su danas i održali kolegijum na otvorenom u Kosovskoj Mitrovici, zbog iseljavanja lista iz prostorija u kojima rade.
Početkom maja zaposlenima je rečeno da treba da se isele iz prostorija u severnom delu Kosovske Mitrovice jer su te prostorije prodate privatnoj kompaniji.
Direktorka "Jedinstva" Rada Komazec izjavila je da su zaposleni u listu bili primorani na protest.
"Jedinstvo kao da ima sudbinu da se uvek bori za opstanak na svojoj zemlji. Naš list deli sudbinu svog naroda. On je čuvar jezika, pisma kulture, srpskog identiteta. Naši novinari su saglasni da izdržimo, rade u kućnoj atmosferi, ali mi alternativu nemamo. Sutra će na istom mestu...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.