Otkrivamo Novakov omiljeni naučni eksperiment: Vaše emocije utiču na svet

Izvor: Blic, 01.Avg.2013, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivamo Novakov omiljeni naučni eksperiment: Vaše emocije utiču na svet

Knjiga Novaka Đokovića "Servisom do pobede", koja bi trebalo da se pojavi krajem avgusta, otkriva mnoge zanimljive detalje iz karijere najboljeg tenisera sveta. Osim priče o vođenju zdravog života, i to kroz prizmu režima ishrane, Nole je podsetio i na važnost ophođenja prema ljudima i svetu koji nas okružuje.

Iako ćemo knjigu u celosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imati priliku da vidimo tek posle 20. avgusta, pojedini američki mediji poput "Vol Strit žurnala" otkrili su neke pojedinosti iz nje.

Ovoga puta nećemo pisati naširoko o tome kako Nole svakog dana uzme po dve kašike meda sa Novog Zelanda, kako jutro otpočinje čašom vode na sobnoj temperaturi, o tome kako maksimalno izbegava, koliko je u mogućnosti, konzumiranje šećera, a sebi zabranjuje unos kofeina. Nećemo ni o njegovom savetu o bar sedam, osam sati noćnog sna, o molitvi/meditaciji, jogi i Tai Čiju, o tome kako pije mlaku a ne hladnu vodu, jer ova druga usporava varenje. O svemu tome, kao i Novakovoj ispovesti o danima bombardovanja ("F-117 bombarder je leteo iznad mene i baš tu počeo da otvara svoju metalnu utrobu"), ili o tome kako je uopšte počeo da izbacuje gluten iz svoje ishrane, više ćete naći u samoj knjizi. Ovde ćemo se posvetiti jednom zanimljivom detalju.

Đoković je naveo da voli učenja istočnjačke medicine i tamošnje filozofije. Jedan od njegovih omiljenih primera na temu "kako svet, zapravo, funkcioniše", naveo je u knjizi.

"Jedan istraživač je uzeo dve čaše vode. Prema jednoj je delio samo dobru energiju (ljubav, zadovoljstvo, sreću), a ka drugoj je ispoljavao samo lošu energiju, psujući (pokazujući tako emocije poput besa, straha, neprijateljstva). Posle nekoliko dana, voda u ovoj drugoj čaši postala je maltene zelena. U onoj prvoj - i dalje čista. Znam, zvuči ludo, zar ne? Ali, taj test je, po meni, dokaz da svaka, pa i najmanja stvar na svetu deli jednu te istu energiju: i ljudi, i životinje, i svi elementi koji čine ovaj svet. Sve".

Pa, dok ne prelistamo sve stranice Novakove knjige, Blicsport.rs vas poziva da tri naredna minuta posvetite upravo ovome što je Đoković rekao. Sledi video-prilog o zamrznutim kristalima vode koju je japanski naučnik, doktor Masaru Emoto, najpre izložio različitim ljudskim emocijama, a onda u sekundi oborio temperaturu i baš te kristale fotografisao. Ako vam engleski nije jača strana, ne brinite: svaka lepa fotografija koju ćete videti reakcija je vode posle lepih emocija. I obrnuto. Baš kao što i Nole piše. Uživajte:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otkrivamo Novakov omiljeni naučni eksperiment: Vaše emocije utiču na svet

Izvor: Dzungla.org, 01.Avg.2013

Knjiga Novaka Đokovića „Servisom do pobede“, koja bi trebalo da se pojavi krajem avgusta, otkriva mnoge zanimljive detalje iz karijere najboljeg tenisera sveta. Osim priče o vođenju zdravog života, i to kroz prizmu režima ishrane, Nole je podsetio i na važnost ophođenja prema ljudima i svetu...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.