Osumnjičeni za pretnje smrću Pajtiću pušten iz pritvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za pretnje smrću Pajtiću pušten iz pritvora

Osumnjičeni I.G za pretnje lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću, pušten je iz pritvora, pošto su saslušani svi svedoci, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Pritvor nije kaznena mera, već mera kojom se obezbeđuje da okrivljeni prisustvuje sudskom pretresu, a u ovom slučaju je određen da ne bi mogao da utiče na svedoke", rekao je Stefanović novinarima.

Prema njegovim rečima, svedoci su saslušani, a na saslušanju su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponovili ono što su rekli u prethodnom delu istrage, odnosno ostalu su pri iskazima koji terete osumnjičenog.

"Pošto su oni iskaze dali pred tužiocem, više nema razloga da pritvor bude na snazi i sud je odlučio da se osumnjičeni brani sa slobode", rekao je ministar.

Stefanović je naveo da nema nikakvih reči o eventualnom nedostatku dokaza i odbacivanju prijave.

Osumnjičenom za ispisivanje grafita "Smrt Pajtiću" I. G, 16. avgusta je određen pritvor do 30 dana, na zahtev Okružnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Stefanović je 14. avgusta rekao da se I.G (37), sa poslom u preduzeću "Vojvodina vode", sumnjiči za pisanje pretećih grafita upućenih Bojanu Pajtiću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ikrašev pušten iz pritvora

Izvor: Akter, 24.Avg.2015

Član Demokratske stranke, tridesetsedmogodišnji Goran Ikrašev koji je osumnjičen da je pisao grafite "Smrt Pajtiću", pušten je u ponedeljak uveče iz pritvora u kome je proveo deset dana piše Blic..List piše, pozivajući se na nezvanične izvore u novosadskom tužilaštvu, da je Ikrašev, kojem...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.