Ikrašev pušten iz pritvora

Izvor: Akter, 24.Avg.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikrašev pušten iz pritvora

Član Demokratske stranke, tridesetsedmogodišnji Goran Ikrašev koji je osumnjičen da je pisao grafite "Smrt Pajtiću", pušten je u ponedeljak uveče iz pritvora u kome je proveo deset dana piše Blic

List piše, pozivajući se na nezvanične izvore u novosadskom tužilaštvu, da je Ikrašev, kojem je pritvor bio određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, pušten iz pritvora pošto su oba svedoka saslušana i opasnost od uticaja na njih prestala.

Tužilastvo će >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << narednih dana doneti odluku da li će na osnovu prikupljenih dokaza podići optužnicu protiv njega.

U novosadskom odboru Demokratske stranke navode da jedina dva svedoka koje je ispitala policija u ovom slučaju nisu teretila Ikraševa za ispisivanje grafita mržnje.

Policija nije pronašla nijedan materijalni dokaz protiv njega, a ne postoji ni snimak ispisivanja grafita koje je pominjao Nebojša Stefanović, ministar unustrašnjih poslova -

nastavljaju u DS.

U Tužilastvu, nisu želeli da komentarišu tvrdnje o iskazima svedoka i video materijalu.

Ikrašev je pre dve nedelje osumnjičen da je pisao grafite "Smrt Pajtiću", posle čega mu je i određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticao na svedoke, ali se aktivista DS našao na slobodi pre tog roka.

U međuvremenu, novosadski odbor DS pozvao je ministra Stefanovića da javno obelodani koje to konkretno dokaze ima protiv njihovog člana, ako je već sazvao konferenciju za medije na kojoj je saopštio da je Ikrašev pretio smrću Pajtiću, podseća list.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.