Orlovi, neka ovaj ciklus bude uspešan! (20:45) (foto)

Izvor: Sportske.net, 25.Mar.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi", neka ovaj ciklus bude uspešan! (20:45) (foto)

Naviknuti na neuspehe u prethodne dve decenije novi kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo dočekujemo bez prevelike euforije.

Reprezentacija je u prošlosti previše puta izneverila očekivanja javnosti, pa ne čudi što ljubitelji fudbala u Srbiji očekuju da vide dela pre nego što se krene sa ocenjivanjem i pričom o tome da li će "Orlovi" konačno zaigrati na Evropskom prvenstvu.

Srbija će borbu za plasman na kontinentalnu smotru početi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << gostovanjem Portugalu, zvaničnom prvaku Evrope koji je u prvom kolu remizirao sa Ukrajinom na svom terenu (0:0).

Prethodna iskustva nisu pozitivna, a kako ćemo u Lisabonu nastupiti bez najboljih pojedinaca jasno je da bi i remi predstavljao uspeh za četu Mladena Krstajića.

Prošlonedeljna utakmica u Volfsburgu pokazala nam je da aktuelni sastav ima kvalitet, ali da je i dalje daleko od nivoa najjačih evropskih reprezentacija i za to postoji mnogo razloga.

Niko pod kapom nebeskom ne može sa sigurnošću da vam kaže kako će izgledati startna postava Srbije na večerašnjoj utakmici i u kojoj formaciji će igrati "Orlovi".

Mladen Krstajić nas je navikao na to da ista postava ne počinje dve vezane utakmice, a kada tome dodamo da nikada nije odstupao od formacije sa jednim napadačem, jasno je da niko ne može da garantuje u kom sastavu će Srbija igrati.

Pričalo se o formaciji 3-5-2, 4-3-3, 4-2-3-1 i 4-4-2, a na kraju ostaje da sačekamo veče i vidimo kakav je Krstajićev izbor jer je previše nedoumica oko toga koji će igrati početi utakmicu.

Ako pretpostavimo da će Krstajić ostati dosledan svojim ranijim principima, onda bi Srbija večeras mogla da izađe u formaciji 4-2-3-1 i to u sledećem sastavu:

Druga opcija je formacija sa trojicom veznih igrača, te dvojicom krilnih fudbalera i jednim napadačem. U tom slučaju vezni red bi činili Sergej Milinković-Savić, Nemanja Maksimović i Saša Lukić, po krilima bi dejstvovali Dušan Tadić i Adem Ljajić, a u samom špicu Aleksandar Mitrović.

Ni portugalski novinari ne mogu sa sigurnošću da tvrde šta je Fernando Santoš spremio za Srbiju, mada je juče bilo reči o četiri različite formacije o čemu ste više mogli da čitate OVDE.

Utakmica Portugal - Srbija igra se od 20:45 i direktan prenos obezbeđen je na televiziji Nova S.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.