On je nezadrživ: Jović dva puta u metu protiv Radonjićevog Marseja

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je nezadrživ: Jović dva puta u metu protiv Radonjićevog Marseja

Luka Jović nastavlja sa sjajnim partijama u dresu Ajntrahta iz Frankfurta. Reprezentativac Srbije je postigao nova dva gola, a žrtva je bio Olimpik iz Marseja.

Ajntraht je u meču petog kola Lige Evrope prosto razbio francuski tim za koji je svih 90 minuta odigrao bivši fudbaler Crvene zvezde, Nemanja Radonjić.

Za razliku od Jovića, on nije imao svoje veče, kao uostalom niko u timu sa "Velodroma", ali je zato Jović još jednom pokazao da je u paklenoj formi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Igralo se tačno 57 sekundi kada je srpski napadač pokupio jednu odbijenu loptu pred golom protivnika i zakucao je u mrežu Olimpika. Tako je Ajntraht poveo i jasno stavio do znanja gostima da nemaju šta da traže.

Kada je Luis Gustavo u 17. minutu postigao autogol, sve je bilo jasno. Kasnije, tačnije u 62. minutu isto je učinio i Buna Sar, da bi pet minuta kasnije na asistenciju Sebastijana Halera, Jović postigao svoj drugi, a četvrti gol Ajntrahta na meču.

Na dubinski ubačenu loptu, reagovao je Haler, glavom je prosledio u kazneni prostor gde je na pravom mestu bio Jović koji je snažnim udarcem savladao Joana Pelea.

Pobeda nije imala nikakav značaj za Nemce jer su obezbedili plasman u nokaut fazu još u prošlom susretu. U timu Ajntrahta Mijat Gaćinović je odigrao svih 90 minuta, dok je Filip Kostić na teren ušao u 63. minutu umesto Taleba Tavate.

Lacio je takođe još u prošlom kolu izborio plasman u nokaut fazu pa je sa znatno promenjenim timom nastupio na gostovanju Apolonu. Izgubili su sa 2:0, golovima Faupale u 32. minutu i u 84. kada je mrežu Italijana zatresao bivši igrač Partizana, Saša Marković. Sergej Milinković-Savić nije bio ni na klupi za rezerve, Simone Inzagi je odmarao naajbolje igrače.

Pročitajte još: LE: Pet golova Milana, Arsenal slavio u Ukrajini

Aleksandar Prijović je odigrao prvih 45 minuta u porazu PAOK-a na "Stamford bridžu" od Čelsija (4:0).

Olivije Žiru je u 27. i 37. minutu doneo prednost "plavcima" koji su još od sedmog minuta imali igrača više zbog isključenja Kačeridija.

U drugom delu Kalum Hadson Odoi u 60. i Alvaro Morata u 78. su se takođe upisali u strelce za domaći tim koji ima maksimalan učinak u L grupi sa pet pobeda iz isto toliko mečeva.

Konačno, Bešiktaš je kao gost odneo sva tri boda protiv Sarpsborgu (2:3) i tako produžio nadu da će se plasirati dalje. Odluka će pasti u poslednjem kolu.

Treba reći da je reprezentativac Srbije Adem Ljajić bio asistent kod prvog gola Bešiktaša kojim su smanjili prednost domaćina na 2:1. Podvig je veći ako se ima u vidu da je domaćin imao 2:0 na poluvremenu, ali su Vagner Lav u 66. i Džermejn Lens u 63. i 90. minutu bili strelci za Bešiktaš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.