OTKRIVAMO koje je tajno oružje Luke Jovića (VIDEO)

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO koje je "tajno oružje" Luke Jovića (VIDEO)

Kakve su kopačke koje daju najbolje golove, koje nose najskuplje noge sveta? Saznajemo u novom MONDO Raspakivanju jer nam je stigla najnovija #HardWired adidas kolekcija. Pogledajte!



Izvor: MONDO

Nova fudbalska sezona donela je stare zvezde, nova uzbuđenja, stara rivalstva i novu liniju adidas kopački, nazvanu "Hardwired", u kojoj će najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igrači današnjice tražiti najboljeg među sobom na stadionima širom sveta.

Neki su ih već obuli i osvojili prve trofeje u novim "X", "Predator", "Copa" i "Nemeziz" modelima, dok Leo Mesi i dalje čeka da zaleči povredu mišića i na startu 16. profi sezone u karijeri nastavi tamo gde je stao.

A, stao je na 603 gola za Barselonu i 68 za Argentinu, od kojih samo sedam nije postigao u adidasu, sa kojim je u međuvremenu potpisao doživotni ugovor i tom prilikom prvi put obuo model "Nemeziz", "skrojen" 2017. godine upravo po njegovoj meri.

Od tada, Leo je postao posebno inspirisan i za dve godine tresao mreže "samo" 106 puta. Dok čekamo da Mesi prvi put istrči na teren u modelu "Nemeziz 19.1", fudbaleri šampiona Evrope, Liverpula, nisu časili časa. Do polovine avgusta, tandem "redsa" u adidas kopačkama Roberto Firmino/Mohamed Salah već je postigao po gol, zabeležio po asistenciju i osvojio prvi trofej.

Brazilac će ove godine nositi "Nemeziz", dok je Egipćanin ostao u omiljenom modelu "X".

"X" je nosio i Garet Bejl kada je prošle subote na rasprodatom "Balaidosu" za dvadesetak minuta pokazao Zinedinu Zidanu koliko je bio u krivu kada je rekao da mu nije mesto u Real Madridu, za koji od ovog leta nastupa još jedan ljubitelj "X" modela - najskuplji srpski fudbaler svih vremena, Luka Jović.

Da li ste znali da je Luka nastupajući za Zvezdu, Benfiku, Ajntraht i Real postigao 53 gola od kojih 23 desnom, 21 levom i devet glavom? To dovoljno govori zbog čega ga je Florentino Perez platio 60 miliona evra. Toliko vredite kada igrate i levom i desnom i glavom. Na 59 nastupa u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, Jović je postigao 44 pogotka po pravilu igrajući sa generacijom iznad. Kada je odlučio da posluša starije, Nenada Milijaša, Nikolu Mijailovića i ostale koji su mu davali savete o igri i fudbalskoj filozofiji, Jović je počeo da prepoznaje da od roditelja nije nasledio samo talenat za fudbal već i ekspozivnost uz koju će, ako bude radio na sebi, uspevati da reši neke od naizgled nerešivih situacija u protivničkom šesnaestercu.

Danas, bez obzira na to da li je dres krojen u retro ili futurističkom stilu, on izgleda kao našpanovan, spreman fudbaler. A, tako i igra, složićemo se. Jednom je dao i pet golova na utakmici. Ono što je skaute, između ostalog, privuklo kod Luke Jovića je kretnja bez lopte.

On ima dar da prepozna kada je trenutak da krene u beg i, važnije, kada je trenutak da se zaustavi. Pokušavajući da objasne probleme koje serije superspremnih NBA bekova imaju da zaustave "buckaste" Džejmsa Hardena i Luku Dončića, američki analitičari uveli su pojam koji bi u slobodnom prevodu značio "mogućnost usporavanja".

Jović to izvanredno koristi na igralištu, gde ponekad deluje kao da koči savremenim ABS sistemom, dok konkurencija ima potrošene pločice i paknove. Veliku pomoć u tome daje mu adidas "X", koji je dizajniran za sprintere, Salaha i Bejla, ali čije performanse Luka Jović savršeno koristi da menja pravac kretanja, da usporava isto koliko i ubrzava i, kao na "Stamford bridžu" prošlog proleća, ostavlja Davida Luiza bez odgovora na njegove driblinge bez lopte.

Ono u čemu su slični je period u kojem postižu golove - što je utakmica bliža kraju, to su opasniji i konkretniji, a Jović je u klupskoj karijeri 17 puta bio strelac u prvom, a 31 u drugom poluvremenu.   Već ima 11 golova u poslednjih 15 minuta utakmice, kao i 11 golova za direktne pobede svojih timova.

Samo pet utakmica u kojima je bio strelac završeno je porazima, a procenat od 12,5 odsto osetno je ispod od procenata ekipa za koje je nastupao u tom periodu. Trenerskim rečnikom - "pravi razliku" i "čini saigrače boljim". Sve to nastaviće da radi u budućnosti u adidas opremi Real Madrida i modelu "X" za koji se odlučio.

Ser Aleks Ferguson bio je menadžer Mančester junajteda 26 godina, za to vreme osvojio je 13 titula prvaka Engleske i dve Lige šampiona i samo TRI puta nije sedeo na klupi dok su "đavoli" igrali zvanične utakmice. A, to znači okruglo 1.500 mečeva, 895 pobeda, 338 remija i 267 poraza.

Jednom je to bilo zbog venčanja njegovog sina, jednom zbog smrti supruge, jednom da bi gledao Davida de Heu na golu Atletiko Madrida. "Španska hobotnica" je tada imala samo 19 godina i kažu da je čuveni Škot odlučio da otputuje u Španiju i vidi ga na delu posle svega tri minuta De Heinih odbrana na DVD snimku koji je dobio. Utakmica sa Skantorpom u Liga kupu bila je manje važna od one između Atletiko Madrida i Valensije.

"U 65. minutu mi je rekao da ćemo ga kupiti", prisetio se Fergusonov nekadašnji bliski saradnik u Junajtedu, Erik Stele, koji je pratio šefa u potrazi za naslednikom Edvina Van Der Sara. Već narednog leta, De Hea je stigao na "Old traford", a deceniju kasnije Ole Gunar Solskjaer proglasio ga je za kapitena ekipe.

Popularni "DDG" je to proslavio prelaskom iz "Predator" modela među "Copa" adidasove "korisnike", tako da će u novoj liniji opreme nastaviti da izluđuje navijače ostalih engleskih klubova odbranama koje ostavljaju bez daha. Iste kopačke nose brojni asovi fudbala, a među njima je i Nemanja Matić, čvrsti veznjak "đavola“.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.