Novak nije spreman, mučenje i poraz na startu!

Izvor: Mondo, 11.Mar.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak nije spreman, mučenje i poraz na startu!

Đoković bez potrebne "rutine" u prvom meču nakon dvomesečne pauze. Malo poznati japanski teniser Taro Danijel (109) savladao našeg asa na startu Indijan Velsa.

Neuspešan povratak Novaka Đokovića!

Najbolji srpski teniser je posle gotovo dva meseca, još od Australijan opena i hirurškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zahvata kojim je pokušao da reši problem s laktom, zaigrao u Indijan Velsu i morao da pruži ruku malo poznatom japanskom teniseru koji je bio bolji od njega.

Posle dva i po sata borbe, Đoković nije uspeo da savlada 109. tenisera sveta na startu turnira u meču u kome nije delovao ni blizu spreman.

Mučenje, mnogo grešaka i daleko od potrebne svežine:

Novak Đoković - Taro Danijel 1:2 (6:7, 6:4, 1:6)

Uskoro opširnije...

Đoković je posle duge pauze zbog povrede lakta zaigrao na Australijan openu i tamo učešće završio u osmini finala gde ga je eliminisao Čung, a nakon toga uzeo je još jedan predah kako bi i hirurškim zahvatom bio rešen problem koji ga već dugo muči...

"Prijavio" se za Indijan Vels i na prvom koraku mu je rival Taro Danijel iz Japana, teniser sa kojim se do sada nije susretao.

Japanski teniser je 109. na ATP listi I kao kvalifikant je stigao do drugog kola nakon što je savladao Norijea. Đoković je kao nosilac preskočio prvo kolo ovog turnira koje je u dosadašnjem delu karijere osvajao čak pet puta.

DRUGI SET

Bolje je!

Muči se Novak Đoković i dalje da u poenima dobije potrebnu rutinu, ali uspeva da izjednači rezultat protiv nezgodnog Japanca kome će biti potrebno bar dva dobijena seta da prođe dalje...

Đoković je iskoristio treću brejk loptu u drugom setu i poveo 4:3, ali mu je dugo trebalo da osvoji set. Vraćao se Danijel u meč, imao dve brejk lopte na 40:15 na 5:4 za Đokovića, ali srpski teniser je sačuvao servis i iskoristio treću set-loptu.

PRVI SET:

Novak Đoković odlično je otvorio duel protiv Danijela i u četvrtom gemu iskoristio prvu brejk šansu za vođstvo od 3:1, ali umesto da set privede lagano kraju, pošto je imao set loptu na 5:2 na servis protivnika, Danijel se u potpunosti vratio u meč...

Uspeo je da sačuva servis i onda da napravi brejk protiv Novaka za 5:4, potom i da susret uvede u taj-brejk u kom je manje grešio.

Posle početnog vođstva od 1:0, Danijel je skroz okrenuo rezultat iskoristivši četiri poklona Đokovića za slavlje u prvom setu. Posle taj-brejka, u kom je Japanac bio mnogo sigurniji, i u kom je slavio 7:3, nadamo se da će se Novak "resetovati".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Anonimni Japanac izbacio nespremnog Đokovića

Izvor: N1 televizija, 12.Mar.2018, 00:13

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković neuspešno se vratio na teren posle skoro dvomesečne pauze zbog povrede lakta...Nekada prvi igrač sveta je u 2. kolu Mastersa u Indijan Velsu poražen od kvalifikanta, Japanca Taroa Danijela sa 2:1, po setovima 6:7 (3), 6:4, 6:1 za dva i po časa igre...Đoković...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.