Izvor: RTS, 21.Maj.2024, 17:38

Вучић се састао са сталним представником УАЕ при УН у Њујорку

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са сталним представником Уједињених Арапских Емирата при УН, Мухамедом Абушахабом, са којим је разговарао о предстојећој седници Генералне Скупштине УН и свим импликацијама евентуалног усвајања наметнуте >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резолуције о Сребреници.
"Указао сам на опасан преседан и мотиве за њено покретање у тренутном геополитичком контексту, али и на скривене агенде које немају за циљ очување сећања на жртве, већ притисак на Србију у погледу других отворених питања", написао је  Вучић на Инстаграму buducnostsrbijeav.

Посебно је нагласио да је Србија, за разлику од других страна које су учествовале у сукобима у бившој Југославију, увек показивала искрен пијетет према свим жртвама, уз спремност да се суочи са историјским догађајима у циљу стварања здравих основа за помирење и сарадњу, као и очување тешко стеченог мира у региону.
Истакао је да би усвајање ове резолуције довело до нових тензија, дубоких подела и отварања старих рана свих народа који су страдали на тим подручјима, али и у многим земљама широм света.
"У том смислу, поновио сам да УАЕ, као земља која је чврсто посвећена промоцији мира, помирења и повезивања, представља пример дипломатске разборитости, која је свима нама данас потребна више него икада пре", рекао је председник.
Током дана, председник Вучић имаће још састанака са бројним сталним представницима држава чланица при УН.
Председник Србије Александар Вучић ће у Њујорку 23. маја присуствовати седници Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.