Nikad viđeno, recimo ne Juventusu, hože Kalćopoli 2, derbi pod Vezuvom bez navijača!

Izvor: Sportske.net, 19.Feb.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad viđeno, recimo "ne" Juventusu, hože "Kalćopoli 2", derbi pod Vezuvom bez navijača!

Ako plan bude uspeo ovo će zaista biti nezabeležena stvar u istoriji fudbala.

Ovako na prvi pogled izgleda smešno, ali nije. Pokret je masovan, proširio se vremenom preko društvenih mreža, a ideja se uobličila.

Trećeg marta utakmica će biti prenošena na pet kontinenata, u 178 zemalja, gledaće je milijardu i po ljudi na televiziji, ali niko na stadionu?!

"Prazno, reci 'ne' Juventusu" je slogan protesta koji ima mnogo pristalica.

Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da će meč biti previše bitan jer Napolitanci kasne za Juventusom 13 bodova, pa i da pobede, teško je verovati u preokret.

Ovo je nastavak inicijative "Juventus out" koju su pokrenuli navijači nekoliko klubova nakon dominacije "Bjankonera" u ovoj deceniji. Juventus se optužuje da ponovo koristi sudije i da bi Serija A bila bolja ako oni odu u neku drugu ligu.

"Hoćete novi Kalćopoli? Ubedite prijatelje da ne dolaze na utakmicu, neka ih dočeka prazan stadion", piše u proglasu koji ima sve više pristalica u Napulju.

Jer oni tvrde da je Serija A nameštena, da je prošle godine Juventus uzeo titulu na suđenje u utakmici protiv Intera koju su okrenuli, sutradan je Napoli izgubio u Firenci, pa je, iako su prethodno pobedili Juve u Torinu opet ostao praznih šaka.

Organizatori protesta kažu da je uperen i protiv saveza koji je korumpiran i koji radi u korist Juventusa, videćemo hoće li uspeti u nameri da stadion bude prazan.

Navijača Juventusa neće biti, zbog problema između dva kluba, postoji zabrana dolaska gostujućih navijača na ovaj meč...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.