Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 14:23

Nekadašnji trener Zvezde blizu klupe Virtusa

Andrija Gavrilović bi u Bolonji mogao da sarađuje četvrti put sa Serđom Skariolom

Aleksandar Đorđević nije produžio ugovor sa Virtusom. Ali na klupi bolonjskog tima bi u sledećoj sezoni mogao da sedi srpski stručnjak - Andrija Gavrilović.

Kako pišu italijanski mediji, Serđo Skariolo koji je potpisao trogodišnji ugovor i tako se vratio u italijansku klupsku košarku posle osam godina, rekonstruisaće stručni štab u kome bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << budu Andrea Dijana i Andrija Gavrolović.

21.00: (1,07) Španija (Ž) (25,0) Crna Gora (Ž) (8,50)

Dijana je donedavno bio trener Verone, ali je značajan trag ostavio na klupi Breše u kojoj je radio tri godine kao pomoćnik i četiri kao glavni trener.

Gavrilović već ima iskustvo rada sa Skarilom koga je upoznao pre 18 godina upravo u Virtusu. Naime, u iščekivanju da se sredi finansijska situacija u klubu koji je zapao u velike nevolje, Skariolo je 2003. godine preuzeo ekipu dok je Gavrilović bio pomoćnik. Ipak, pošto je ubrzo usledilo izbacivanje kluba u A2 ligu, Bolonjezi nisu mogli finansijski da isprate Skariola koji je pre početka sezone preuzeo Unikahu, dok je Andrija tri sezone bio pomoćnik.

Gavrilović se kao asistent priključio Skariolu 2006. godine u Malagi, da bi sarađivali i dve sezone u Himkiju (2008-2010).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Inače, srpski stručnjak koji je gotovo celu karijeru gradio u inostranstvu od manjih klubova u Milanu, pomenutih Virtusa, Unikahe i Himkija, kao i Uniksa u kome je bio asistent Aleksandru Petroviću, dve sezone je sedeo na klupi Crvene zvezde, prvo kao pomoćnik Milanu Tomiću, kada su crveno-beli osvojili titulu šampiona ABA lige i Srbije, a zatim kao asistent Draganu Šakoti, pošto je po odlasku Tomića kratko vreme bio i prvi trener.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.