Najveći derbi Rumunije: Pobeda FCSB, dva crvena i velika navijačka bruka (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Apr.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći derbi Rumunije: Pobeda FCSB, dva crvena i velika navijačka bruka (VIDEO)

Bekalijev tim ostao u trci sa Vitorulom

Posle pune dve godine i deset utakmica posta, Steaua je konačno srušila svog najvećeg rivala! Ili ako hoćete, to je pošlo za rukom novom klubu po imenu FCSB - vojska koja je vlasnik imena i grba slavnog kluba oduzela je simbole gazdi nekadašnjeg šampiona Evrope Điđiju Bekaliju - koji je večeras igrao na svom stadionu, ali kao da nije.

Steaua, odnosno FCSB slavila je sa 2:1, međutim po poidršci sa tribina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tako nešto nije moglo da se zaključi. Dinamo je imao više navijača iz prostog razloga jer su oni najvatreniji fanovi Steaue odavno napustili Bekalijev klub i pridružili se novom/starom vojnom klubu, "onoj" Steaui koja će od naredne sezone igrati u četvrtoj ligi.



A sa novim navijačima ne ide lako. Gazda je obezbedio sve što je bilo potrebno, kartone, dnevnice, ulaznice... Oni su samo trebali da naprave prigodnu koreografiju, prvu otkako je klub promenio ime. I nije se moglo. Jednostavno, za tako nešto potrebno je iskustvo. Bekali je želeo da na tribinama vidi ispisano FCSB = Steaua, ali ništa od toga. Pojavila se samo jedna velika mrlja, pošto se navijači sa kartonima nisu lepo poređali.

Što se samog derbija tiče on je bio dosta zanimljiv - tri gola, dva crvena kartona, dosta šansi na obe strane... Epilog svega je pobeda domaćih golovima Alibeka i Boldrina i izjednačenje po broju bodova na prvom mestu sa Vitorulom - 30. Treći je Kluž sa sa 28, dok je Dinamo večeras verovatno izgubio šanse da nastavi da se bori za titulu...

LIGA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Subota:

Krajova - Kluž 1:4 (0:2)

/Gustavo 49 pen - Deak 18, 73, Paun 20, Gomelt 69/

Nedelja:

Steaua - Dinamo Bukurešt 2:1 (1:0)

/Alibek 10, Boldrin 76 - Nemec 57/

Ponedeljak:

19.30 Astra - Vitorul

TABELA:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.