Mađarska: Usvojen prvi u nizu zakona protiv korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:17

Mađarska: Usvojen prvi u nizu zakona protiv korupcije

Mađarski parlament usvojio je danas prvi u nizu zakona o borbi protiv korupcije.

Fides, vladajuća partija premijera Viktora Orbana, usvojila je amandman na krivični zakonik kojim se uspostavlja postupak za krivična dela u vezi sa upravljanjem javnom imovinom, omogućavajući sudsko preispitivanje u slučaju da se istraga zatvori bez podizanja optužnice ili da se odbaci krivična prijava, preneo je Rojters.

Parlament je usvojio zakon sa 136 glasova "za" i sedam "protiv", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok je 14 poslanika bilo uzdržano.

Zakon je jedna od 17 obaveza na koje se Orbanova vlada obavezala Evropskoj komisiji kako bi sprečila suspenziju milijardi evra novca EU zbog kršenja demokratskih kontrola i ravnoteže, uključujući slabe mere zaštite od korupcije, navela je agencija.

EU ima rok do 19. novembra da proceni postupke Mađarske i da li oni sprečavaju rizik od zloupotrebe novca EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska usvojila prvi u nizu zakona protiv korupcije

Izvor: Blic, 04.Okt.2022

Mađarski parlament usvojio je prvi u nizu zakona o borbi protiv korupcije, na koje se obavezala Evropskoj komisiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.