Kup afričkih nacija: Poznati svi učesnici, šampion ne brani titulu, nema ni Egipta (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup afričkih nacija: Poznati svi učesnici, šampion ne brani titulu, nema ni Egipta (VIDEO)

Kongo najgolji trećeplasirani, prelep gol za Ganu postigao je Mubarak Vakaso

Poznati su svi učesnici Afričkog kupa nacija koji je na programu od 17. januara do 8. februara, pošto je završeno i poslednje kolo kvalifikacija.

U grupi A je pre ovog kola bilo poznato da je Južna Afrika ide na završno takmičenje, a za drugo mesto su se borili Nigerija i Kongo. Nigerija nije došla do pobede nad Južnom Afrikom (2:2), dok je Kongo uspeo da savlada slabašni Sudan i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << preskoči na tabeli aktuelnog šampiona i izbaci ga iz dalje borbe za novi tron.

Zanimljivo je bilo i u grupi B, pošto su se tamo Mali i Malavi grčevito borili za drugo mesto, jer ni jedni ni drugi nisu mogli da budu najbolji trećeplasirani. Mali je savladao najbolji tim kvalifikacija Alžir sa 2:0, dok je Malavi samo remizirao sa Etiopijom (0:0). Na taj način poznatiji tim se plasirao na Kup. Za ekipu Malija bizaran gol postigao je Mustafa Jatabare.

Kada je u pitanju grupa C, sve se znalo i pre ovog kola, pošto su Gabon i Burkina Faso bili zacementirali mesta na završnom turniru. Burkina je remizirala sa Angolom bez golova, dok je Gabon došao do nove pobede, savladavši Lesoto sa visokih 4:2.

Kamerun se već bio plasirao, pa su u poslednjem kolu samo odradili posao protiv Obale Slonovače, kojoj je bio potreban bod kako bi bila sigurni putnik u Ekvatorijalnu Gvineju. Do boda su i došli i to bez golova, ništa se nije rizikovalo, a zbog toga je ispaštao DR Kongo. Iako su došli do pobede od 3:1 nad Sijera Leoneom, ostali su trećeplasirani pa su morali da čekaju kraj meča Tunis-Egipat, koji je na njihovu sreću završen nerešeno, pa su se i oni kvalifikovali kao najbolji trećeplasirani tim. Viđen je jedan fantastičan gol za DR Kongo.

Valja naglasiti da su navijači Obale Slonovače vrlo ozbiljno shvatili ovaj plasman, pa je moglo da dođe i do incidenata posle ozbiljnog slavlja.

Gana i Gvineja su se pridružile timovima koji pred januar pakuju kofere sa srećnim razlogom, pošto su i jedni i drugi slavili. Gana protiv Togoa sa 3:1, Gvineja protiv Ugande sa 2:0. Uživajte u golu koji je za Ganu postigao Mubarak Vakaso.

Zelenortska ostrva su se već bila plasirala, pa ih je Zambija kojoj je pobeda bila neophodna savladala sa 1:0, kako bi pobegla Mozambiku, koji je samo remizirao sa Nigerom rezultatom 1:1.

Vrlo je interesantno bilo videti šta će da se dogodi u poslednjoj grupi, koja je poslednja i završena, jer se  tu za najbolju trećeplasiranu ekipu borio velikan afričkog fudbala Egipat. Oni u tom poduhvatu nisu uspeli, pošto su izgubili od Tunisa (2:1), a trebala im je pobeda od dva ili više golova, dok je već plasirani Senegal suvereno savladao Bocvanu sa 3:0 i kao prvi u grupi dočekao kraj kvalifikacija. Pogledajte golove kojima je Egipat izbačen iz daljeg takmičenja.



Afrički kup nacija, 6. kolo:

Sreda:

Grupa A:

Sudan - Kongo 0:1

Nigerija - Južna Afrika 2:2

Grupa B:

Mali - Alžir 2:0

Etiopija - Malavi 0:0

Grupa C:

Gabon - Lesoto 4:2

Burkina Faso - Angola 1:1

Grupa D:

Obala Slonovače - Kamerun 0:0

DR Kongo - Sijera Leone 3:1

Grupa E:

Gvineja - Uganda 2:0

Gana - Togo 3:1

Grupa F:

Zambija - Zelenortska ostrva 1:0

Niger - Mozambik 1:1

Grupa G:

Senegal - Bocvana 3:0

Tunis - Egipat 2:1

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nigerija bez Kupa afričkih nacija, policija odvajala igrače Obale Slonovače od navijača

Izvor: Blic, 19.Nov.2014

Posle utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za afrički Kup nacija u fudbalu poznati su svi učesnici takmičenja koje je na programu početkom sledeće godine...To su Alžir, Burkina Faso, Kamerun, Zelenortska Ostrva, Kongo, DR Kongo, Gabon, Gana, Gvineja, Obala Slonovače, Mali, Senegal, Južna Afrika,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.