Литванија: Науседа прогласио победу на председничким изборима, Шимоните признала пораз

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2024, 08:02

Литванија: Науседа прогласио победу на председничким изборима, Шимоните признала пораз

Актуелни председник Литваније Гитанас Науседа прогласио је данас победу у другом кругу председничких избора с обзиром да је на основу до сада пребројаних гласова далеко испред своје противкандидаткиње, премијерке Ингриде Шимоните, која је претходно признала да је изгубила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на изборима од актуелног председника Литваније, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/Mindaugas Kulbis Науседа је, на основу 29 одсто пребројаних гласова, освојио више од 81 одсто гласова.
Науседа (60), бивши виши економиста у шведској банкарској групи СЕБ, који је независни кандидат, освојио је у првом кругу избора 12. маја 44 одсто гласова.
Његов противкандидат, премијерка Литваније Ингрида Шимоните (49)
из владајуће странке десног центра Домовинске уније је у првом кругу избора освојила 20 одсто гласова.
Шимоните је била једина жена од осам кандидата у првом кругу председничких избора.
Науседа је у другом кругу председничких избора 2019. године победио Шимоните, пошто је освојио 66 одсто гласова.
 
 
 
Južna Koreja: Kina da učini više u odgovaranju na nuklearne pretnje Severne Koreje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Литванија: Науседа прогласио победу на председничким изборима, Шимоните признала пораз се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.