Kremlj: Pozdravljamo odluku da učestvuju naši sportisti na OI

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Pozdravljamo odluku da učestvuju naši sportisti na OI

Zvanični Kremlj pozdravio je danas odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta da ruskim sportistima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Riju.

- Naravno da nam je drago što je doneta odluka koja omogućava čistim sportistima nastup u Riju. Verujemo da je ona ispravna - rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov, a prenosi agencija Tas.

Sa druge strane, Svetska antidoping agencija (WADA) razočarana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je da se ruski sportisti takmiče na OI, posle optužbi da je čak i Vlada Rusije umešana u doping.

- Zabrinuti smo ovakve odluke koja direktno utiče na čiste sportiste. Ona nije u interesu sporta - izjavio je generalni sekretar WADA Olivije Nigli.

Na jučerašnjoj sednici Izvršnog odbora MOK ruskim sportistima dozvoljen je nastup u Riju, ali uz posebnu dozvolu Međunarodnih saveza kojima pripadaju, što znači da 321 sportista mora da dobije potvrdu da su čisti od dopinga. Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kremlj:Pozdravljamo odluku MOK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2016

Zvanični Kremlj pozdravio je danas odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta da ruskim sportistima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Riju..."Naravno da nam je drago što je doneta odluka koja omogućava čistim sportistima nastup u Riju. Verujemo da je ona ispravna", rekao je portparol Kremlja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.