UKRAJINSKA KRIZA: London tvrdi – kinesko oružje za Moskvu; Ruske snage napreduju u Harkovskoj oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 06:42

UKRAJINSKA KRIZA: London tvrdi – kinesko oružje za Moskvu; Ruske snage napreduju u Harkovskoj oblasti

Rat u Ukrajini – 819. dan. Načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev tvrdi da su ruske snage oslobodile 49 naselja u toj oblasti i da se front sada širi na istočni deo. London ima dokaze da pomoć u obliku smrtonosnog oružja "već teče ili će stići iz Kine u Rusiju", a zatim i na bojno polje u Ukrajini.
Najmanje 12 ljudi je ranjeno u ruskom vazdušnom udaru na Harkovsku oblast.
Načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev saopštio je da su ruske snage oslobodile 49 naselja u toj oblasti.
Precizirao je da je pod kontrolom ruske vojske 300 kvadratnih kilometara, ali i...
Pogledaj vesti o: London,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U ruskim napadima ubijeno 6 i ranjeno 16 osoba u Harkovskoj oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024

Guverner Harkovske oblasti u Ukrajini Oleg Sinegubov saopštio je danas da je u napadu ruske vojske na tu oblast ubijeno šest a ranjeno 16 osoba...Ruska vojska je u ovim napadima koristila raketne sisteme S-300, napisao je Sinegubov na platformi Telegram. Kako prenosi Unian, Harkov je danas gađan 15...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.