Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kraljevski klub" pomilovan

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) je smanjio Real Madridu kaznu u vidu zabrane dovođenja novih igrača, koji će sada umjesto dva transfer-roka, još samo u zimskom biti bez prilike da angažuje fudbalere.

Real je početkom 2016. godine, zajedno sa gradskim rivalom Atletikom, kažnjen od strane Disciplinske komisije FIFA zbog neregularnosti pri dovođenju i registrovanju igrača mlađih od 18 godina, dok je prije toga zbog istog "djela" sankcionisana i Barselona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Madriđanima je kazna "odložena" za vrijeme trajanja istrage, pa se tako zabrana prenijela na 2017. godinu. Real se u međuvremenu žalio na odluku FIFA, ali je njegov zahtjev odbijen, pa se prešlo na drugu instancu.

CAS je donio po Real povoljniju odluku, ali u "kraljevskom" klubu smatraju da je Sudu u Lozani ipak nedostajalo hrabrosti.

"Odluka CAS-a nagašava nepravednost prvobitne presude FIFA, iako klub žali što Sud u Lozani nije imao hrabrosti da je u potpunosti ukine", stoji u saopštenju Reala.

Najnoviji razvoj situacije mogao bi da utiče na status zapostavljenog ofanzivca Reala Hamesa Rodrigeza, koji je namjeravao da napusti Madrid. Za njega su se interesovali Mančester Junajted i Čelsi, ali će Kolumbijac sada izgleda ostati do ljeta u Realu.

(Sport klub)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.