Realu prepolovljena kazna, može da kupuje na leto

Izvor: B92, 20.Dec.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realu prepolovljena kazna, može da kupuje na leto

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani (CAS) uvažio je žalbu Real Madrida i prepolovio zabranu dovođenja igrača 'Kraljevskom klubu' sa dva na jedan prelazni rok.

Aktuelni prvaci Evrope i sveta najpre su bili kažnjeni zabranom kupovine novih igrača u januarskom i letnjem prelaznom roku od strane Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), ali će posle spomenute odluke moći da pazare već na leto.

Takođe, novčana kazna smanjena je sa 300.000 na 200.000 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Odluka naglašava nepravdu koja je nanešena prilikom primarne kazne FIFA, iako klub žali zbog činjenice što CAS nije imao dovoljno hrabrosti da totalno ukine kaznu", navodi se u saopštenju ekipe sa stadiona Santijago Bernabeuu.

S druge strae, iz CAS nije bilo reči povodom žalbe gradskog rivala Reala Atletiko Madrida, koji je takođe kažnjem da u naredna dva prelazna ne može da kupuje pojačanja, ali će i njima najverovatnije prepolovljena kazna, iako zvanične potvrde još nema.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREPOLOVLJENA IM KAZNA: Real može da kupuje već na leto

Izvor: HotSport.rs, 20.Dec.2016

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) usvojio je žalbu “kraljevskog kluba” i prepolovio im kaznu koju je odradila FIFA.. . Tako će aktuelni šampion Evropte i sveta moći da kupuju igrače već na leto iako je prvobitna odluka bila da to ne mogu da čine do zime 2017. godine. Takođe Madriđanima...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.