Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2021, 19:32

Kraj je tek kad Burak Jilmaz svira: Lil se spasao u sedmom minutu nadoknade (VIDEO)

Remi aktuelnog prvaka Francuske na gostovanju Mecu – 3:3

Favoriti u autu. Monako nije savladao Nant na otvaranju Lige 1, Bordo je poklekao pred novajlijom Klermonom, slavni Sent Etjen se spasavao protiv Lorijana, a za najveće iznenađenje uvodnog kola francuskog prvenstva postarao se Mec, ukrotivši aktuelnog prvaka, Lil – 3:3. A nije srećan do kraja. U efikasnom, napetom i preokretima ispunjenom meču, domaćin je našao način da zaustavi Dogae, mada će žaliti što je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << umesto tri osvojio samo jedan bod. Imao je dva gola prednosti, svega 15-ak sekundi delilo ga je od velikog trijumfa, čak je imao napad da četvrti put zatrese mrežu rivala, ali je u dubokoj nadoknadi „pukla“ kontra koju je povukao i završio Burak Julmaz. Turski centarfor je lane vodio Lil do senzacionalne titule, a ovog nedeljnog popodneva ga je spasao poraza poslednim kontaktom s loptom na utakmici.

Na taj način Lil je niz bez poraza na ligašklim gostovanjima produžio na 15, što mu je najduža takva serija u istorij.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će na stadionu „Sent Semforijen“ biti viđena drama kad je Sven Botman na dodavanje Jusufa Jazičija pogodio za inicijalnu prednost gostiju sredinom prvog dela. Možda uljuljkani nedavni osvajanjem Superkupa (protiv PSŽ-a) Lilovi fudbaleri su u nastavku bili neprepoznatljivi. Do kraja prvog i početkom drugog poluvremena primili su čak tri gola!? Eventualno opravdanje može da bude u saznanju da više među stativama nemaju Majka Manjana (prešao u Milan) i da je Brazilcu Leu Žardimu ovo bio tek šesti meč za Lil, prvi ligaški otkako se vratio sa pozajmice iz Boaviste.

Mec je tih 20-ak minuta delovao kao u transu, poveo 3:1 i taman kad se učinilo da će posle tri godine uzeti meru Lilu sam je sebi pucao u noge. Crveni karton je zaradio Bubakar Kujate, što kao da je bio poziv gostima da preuzmu kontrolu dešavanja na terenu. Najpre je rezervista Žonatan Ikone vratio šampiona u igru, a Bukar Jilmaz bio brži od kompletne odbrane domaćina i od štoperice. U sedmom minutu nadokande sedmi gol Turčina na poslednjih šest prvenstvenih mečeva. Najava još jedne efikasne sezone...

FRANCUSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Monako - Nant 1:1 (1:1)

/Martins 14 - Kasteljeto 42/

Subota

Olimpik Lion - Brest 1:1 (0:1)

/Slimani 62 - Kardona 43/

Troa - PSŽ 1:2 (1:2)

/El Hadžam 9 - Hakimi 19, Ikardi 21/

Nedelja

Ren - Lens 1:1 (1:1)

/Sulemana 14 - Fofana 19/

Bordo - Klermon 0:2 (0:2)

/Bajo 82, Dosu 90+2/

Nica - Rems 0:0

Sent Etjen - Lorijan 1:1 (0:0)

/Kazri 70 - Le gof 52/

Strazbur - Anže 0:2 (0:0)

/Traore 57, Bahoken 81/

Mec – Lil 3:3 (2:1)

/Kenton 31, 52, Udol 41 – Botman 23, Ikone 81, Jilmaz 90+7/

20.45: (3,00) Monpelje (3,30) Olimpik Marselj (2,40)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.