KRALJ VIMBLDONA ZAPOČEO ODBRANU TITULE: Đoković 387 dana bez poraza na gren slemu!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJ VIMBLDONA ZAPOČEO ODBRANU TITULE: Đoković 387 dana bez poraza na gren slemu!

Novak Đoković je uspešno započeo odbranu titule na Vimbldonu pošto je na centralnom terenu savladao Britanca Džejmsa Vorda sa 3:0 (6:0, 7:6, 6:4).

Šampion je ovacijama dočekan u Londonu pred meč protiv manje poznatog domaćeg igrača, koji se očigledno uplašio igranja protiv najboljeg tenisera sveta i prvog pojavljivanja na centralnom terenu Vimbldona u svojoj karijeri.

NOVAK PRVI SET DOBIO >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << SA 6:0 ZA 28 MINUTA

Foto: Tanjug/AP

Zato je prvi set ekspresno izgubio sa 6:0, posle samo 28 minuta igre. Kasnije se Vord ipak konsolidovao i pružio je znatno veći otpor Novaku. Drugi set je došao do taj-brejka, iako je početkom tog dela igre delovalo da će Đoković biti ubedljiv kao u prvom setu. Rano je napravio brejk, došao do 3:0, ali je onda i Vord napravio brejk i mini-seriju od 3:0 i vratio set u egal.

NOVAK SPASIO 0:40 U DRUGOM SETU I ČETIRI KLJUČNE BREJK LOPTE

Foto: Tanjug/AP

Ušlo se onda u verovatno ključni gem kada je na Novakov Servis Vord imao tri vezane brejk lopte. Novak je tada odigrao najbolje, što je postao njegov zaštitni znak. Uspeo je da dođe do 40:40, ali je onda Vord još jednom imao brejk šansu. Đoković je i nju sačuvao i kasnije osvojio gem, a potom i set u taj-brejku, koji je dobio sa 7:3.

RANI BREJK SLOMIO VORDA U 3. SETU

Foto: Tanjug/AP

Novak je u trećem setu napravio rani brejk i uspeo je da ga sačuva do kraja. Imao je još jednu priliku sredinom seta, ali je Vord uspeo da se izvuče u najdužem gemu meča, ali to je bilo dovoljno samo da skupo proda kožu. Ipak, posle lošeg početka, uspeo je da popravi utisak pred svojom publikom, ali je Novak ipak bez većih problema obezbedio plasman u drugu rundu, gde ga čeka Manarino.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   London

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.